Coliba Verde/ decembrie 29, 2017/ Construcții ecologice, Educație, Seminar/conferinta/ 0 comments

Recent înfințata asociație „Coliba Verde” are ca scop principal promovarea și încurajarea construcțiilor ecologice dar, și traiul simplu, autosustenabil, cu grijă față de mediul înconjurător. Pentru a-și atinge scopul, asociația își propune să organizeze evenimete, manifestări de informare a celor interesați de această temă. Ca și prim pas, deja am început demersurile pentru organizarea unei conferințe de două zile, mai exact în zilele de 24-25 februarie 2018. Evenimentul va avea loc în localitatea Cluj Napoca și va avea câțiva  invitati speciali, ai căror nume este pe buzele multora dintre cei ce vorbesc de construcțiile ecologice (lut, baloți din paie, etc). Este vorba despre Arh. Ileana Mavrodin și Arh.Gernot Minke,  Arh. Silvia Demeter si  Arh.Adina Sztahura. Arhitecți care si-au confirmat deja prezenta, ca si prezentatori, la acest eveniment

În acest articol ne propunem să acordăm puțină atenție doamnei Arh. Adina Sztahura, și să vedem de ce ar trebui să veniți să o ascultați apoi, intr-un alt articol vă vom povesti si despre domnul Gernot Minke și ceilalți prezentatori Silvia Demeter  și Ileana Mavrodin desi, credem că, pentru pasionatii de case ecologice nu vom putea adăuga prea multe noutăți.

„Eu am devenit arhitect fiindcă vreau să ajut oamenii să își facă case potrivite pentru ei: pentru firea lor, pentru banii lor și cel mai important, case care să îi ajute și să îi servească. La un moment dat am fost confundată cu persoana care face rost de autorizația de construire. Ei bine și aceasta e o etapă, de care mulți se sperie, dar nu este totul. E doar un hop birocratic. Împreună cu soțul meu, care este și el arhitect avem un vis de a face case pentru oameni asemănători nouă, case așezate, care se nasc și cresc din teren. Ne place să desenăm cu mâna de aceea când concepem o casă schițăm de mână, deși moda este să faci imagini realiste pe calculator.” scrie Adina Sztahura în prezentarea de pe blogul personal.

Adina Sztahura: arhitect si permacultor, absolventa a Facultatii de Arhitectura Cluj  (2006), absolventa a cursului de Desing de Permacultura sustinut de prof. Pascal Depienne (2011), membru activ al Asociatiei Romane de Permacultura. Face parte din echipa care a initiat proiectul “Scoala din gradina”. Este pasionata de case naturale si vrea sa ajute cat mai multa lume sa isi construiasca o casa sanatoasa. Impreuna cu sotul, deasemenea arhitect construiesc casuta familiei : un proiect experimental din baloti, povestea proiectului gasindu-se pe blogul : fele-apa-fele-viz.blogspot.ro….

   Vă invităm cu mare drag să veniți să aflați povestea intreagă al acestui „drum”, chiar de la doamna arhitect Adina Sztahura, la seminarul din luna februarie al anului 2018.

 

Share this Post

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.