Consultanță case ecologice

Consultanță case ecologice

„Cel mai ieftin mod de a construi o casă este să folosești resurse naturale, locale și să te implici la maximum în construirea propriei case, așa cum își fac și păsările singurele cuibușorul. Pentru asta ar trebui să ai cunoștințe de bază din domeniul construcțiilor și cunoștințe în ceea ce privește construirea și renovarea cu materiale de construcții naturale. Majoritatea acestor cunoștințe pot fi însușite citind, ascultând, privind dar mai ales IMPLICÂNDU-TE! Participă la diferite lucrări ca și voluntar sau la workshop-uri(ateliere). O altă opțiune ar fi să ții legătura cu un specialist din domeniul construcțiilor și a renovărilor cu materiale ecologice.” Vă pot ajuta cu consultanță pentru construirea unei case ecologice.

Consultanță case ecologice

Dragi Prieteni! Numele meu este Németh János și sunt președintele Asociației „Coliba Verde”, administrator al site-urilor www.casedinlut.ro, www.casedinbalotidepaie.ro și www.casenaturale.ro. De asemenea sunt cel care a înființat una dintre primele echipe de construcții, axată numai pe construcții și renovări cu materiale naturale. Din 2011 activez în domeniul construcțiilor ecologice, construind și renovând pentru alții iar paralel am desfășurat o activtate intensă de informare a populației prin site-urile sus amintite, diferite rețele de socializare, mass media și prin organizarea diferitelor evenimente ca trainer (ateliere, seminarii). Fiind un om simplu ca oricine altul, mă întâlnesc cu majoritatea problemelor zilnice pe care le avem cu toții. Printre astea și faptul că nu am avut propria casă și nici posibilități finaciare de a-mi cumpăra sau construi una….până acum. De când lucrez în domeniul acesta, am întâlnit foarte mulți oameni și am văzut foarte multe lucruri care în alte circumstanțe nu le-aș fi văzut. Asta mi-a schimbat viața și gândirea. M-a făcut să las în urmă „viata normală” și să mă străduiesc să trăiesc și să ofer familiei mele o viață liberă, independentă și sănătoasă. M-a făcut să visez la casa noastră, la grădina noastră, la viața noastră. Pentru că se poate. Se poate și fără credite la diferite bănci…

Îmi face mare plăcere să-mi împărtășesc cunoștințele mele cu toți cei care vor să-și construiască case ecologice sau, aleg să trăiască „OFF THE GRID”, oferind servicii de consultanță, deoarece știu că astfel pot fi de folos și mult mai eficient. Prin activitatea mea de consultant, am reușit să ajut mulți beneficiari să economisească bani, să aibă în final o casă ecologică (eficientă, sănătoasă)…..iar cel mai important este că fiecare proiect s-a terminat cu prietenii între mine și colaboratori. Mare parte a lucrărilor mele pot fi văzute pe pagina Portofoliu.

Cunoștințele mele :

 • peste 16 ani de experiență în domeniul construcțiilor convenționale și ecologice (după anul 2011, doar cu materiale și soluții ecologice). Atât ca și membru al unei echipe de construcții cât și antrepenor dar și beneficiar.
 • cursuri teoretice și practice la diferiți producători de materiale de construcții ecologice (toate în Germania)
 • colectarea informațiilor din cărți sau mediul online
 • participarea la nenumărate ateliere, construcții ecologice
 • contactul personal cu multe proiecte „off grid” (datorită muncii mele)
 • contact personal cu foarte multi voluntari (care au participat la mlte astfel de proiecte) de la care învățăm, auzim ….

Dacă simțiți că aveți nevoie de sfaturile unui specialist pentru construcția casei voastre ecologice, sfaturi cu privire la stilul de viață „off the grid”, nu ezitați să mă contactați, prin mesaj pe pagina de facebook afișată alăturat sau, puteți să-mi scrieți și la adresa de e-mail contact@colibaverde.ro

Iată cu ce te pot ajuta :

Înainte da a scrie concret cu ce pot ajuta, aș vrea să știți că pentru mine, o casă înseamnă mult mai mult decât un obiect creat pentru a putea fi revândut „la un preț avantajos” sau doar pentru că s-a semnat un contract între „două părți). Din punctul meu de vedere, o casă ecologică este de fapt continuarea caselor tradiționale dar îmbunătățite, mai ales din punct de vedere al eficienței termice. O casă ecologică ar trebui să fie parte a familiei. Un loc călduros, prietenos, unde te simți ACASĂ…..cam la fel cum ne aducem aminte de casa bunicii. Casa ar trebui să țină familia împreună, la povești și joacă. Să fie un adăpost. CONSTRUIREA unei case ar trebui să fie o bucurie, o sărbătoare și nu un stres sau o tranzacție! Am învățat că ne putem construi aproape în totalitate, case ecologice (sănătoase, prietenoase cu mediul înconjurător, eficiente termic și chiar foarte ieftine) doar din ceea ce ne oferă natura, puține lucruri fiind nevoie să cumpărăm ( de exemplu geamurile).

Pot să te ajut astfel :

 • multe sfaturi utile în ceea ce privește viitoarea ta casă ecologică (si traiul „off the grid”) : cum să o gândești, alegerea terenului, alegerea materialelor și tehnicii care iti pot fi la indemana, soluții și idei pentru amenajarea interioară, designul interior. Soluții de termoizolare sau reabilitare a caselor vechi. Prin aceste sfaturi poți avea o casă sănătoasă, eficientă termic dar și practică prin recomandarea solutiilor alternative, solutii pentru o viata fara facturi, dar, totodată, datorită sfaturilor mele, poti economisi multi bani , atât la construirea propriu zisă cât și după ce te muți în casă
 • recomandarea diferitilor specialisti, mesteri (arhitect, echipă, sobar, etc..)
 • recomandarea diferitilor producători sau furnizori de materiale de construcții naturale
 • organizare de șantier
 • asistență pe șantier – pot să-ți arăt, să te învăți cum să faci Tu sau muncitorii care lucrează la casa Ta, diferite lucruri (amestecuri de materiale, tehnici de construire, etc)
 • organizare de ateliere pe șantierul tău
 •        grădinărit sustenabil fără materiale chimice
 •        soluții de autosustenabilitate
 •        etc,etc….

Cum funcționează : 

După o primă discuție telefonică, stabilim o intalnire pe terenul tău. Dacă simți că rezonăm, sau că într-adevăr îți pot fi de folos, se trece la următorul nivel și anume o colaborare de consultanță! Plătindu-mi suma aferentă în avans, dai dovadă de determinare, astfel eu mă voi conecta la maxim cu proiectul tău pentru a te ajuta și voi avea obligativitatea (cel puțin morală) de a-ți raspunde intrebărilor, solicitărilor promt, in cel mai scurt timp posibil. Ajutorul poate veni telefonic, online (link-uri, imagini, filmulete) sau pe terenul tau, atunci când e nevoie, pentru a-ti arata tie, sau celui care construiește cum să o facă. Persoana care conduce lucrărle de pe șantier cu cât mai mult înțelege ceea ce i se cere, cu cât mai mult este îndemânatic, cu atât mai mult se reduc numărul deplasărilor mele pe teren, deci inclusiv cheltuielile tale.

COSTURI : 

  1. Prima intalnire pe teren (evaluare, primele sfaturi pentru proiectul tău) – se platește pretul combustibilului (dus-intors) din localitatea Ghindari, judetul Mures (consum de 7l/100 km) + 300 lei

 2. Colaborare de consultanță :  3500 lei (se plateste in avans). Pentru aceasta suma, veti fi indrumat pe durata constructiei casei dumneavoastră. Telefonic, online sau daca e nevoie, chiar pe santier (acesta se plateste separat, vezi mai jos)

 3. Deplasări pe teren (in cadrul colaborarii de consultanta) : se platește pretul combustibilului (dus-intors) din localitatea Ghindari, judetul Mures (consum de 7l/100 km) +250 lei. (8-10 ore, călătoria fiind inclusă) In general, la construcția unei case de la zero, deplasarile pot fi aproximativ intre 5 și 10 . La aceste deplasări vi se poate arata practic, cum și ce anume trebuie făcut la diferitele etape ale construcției (perete, tencuieli, finisări, aplicat termoizolatie, etc)

4. Organizare atelier (workshop) : se platește pretul combustibilului (dus-intors) din localitatea Ghindari, judetul Mures (consum de 7l/100 km) + 600lei/zi + se asigură cel putin un prânz și o cazare decentă. (contactează-mă pentru a-ti explica cum, unde, cand, de ce ar trebui să organizezi un workshop, care sunt beneficiile)

 Pentru alte detalii nu ezita să mă contactezi la adresa de e-mail contact@colibaverde.ro

Connect with:

I accept the terms and conditions.