Schimbăm ÎMPREUNĂ!

Alătură-te comunității  „Coliba Verde”!

Implică-te, alătură-te comunității „Coliba Verde” pentru că în fiecare există potenţial pentru a schimba ceva în mai bine. Împreună. Pentru că îţi preţuieşti timpul şi vrei să-l investeşti în modelarea de alternative mai bune. Pentru că vrei un trai care să aibă însemnătate sprijinit pe valori etice, principii ecologice şi o lume echitabilă.

Scopul asociaţiei constă în reunirea membrilor asociaţi care, în comun, prin contribuţia lor materială, prin cunoştinţele profesionale şi activitatea lor, să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil”……dar, asa cum spuneam pe pagina principlă, „ „Coliba Verde” este gândită să fie un loc de joacă, o zonă de relaxare, o oază de liniște dar și un centru educativ. Un loc și pentru prieteni, un loc pentru OAMENI! „Coliba Verde” poate fi în timp chiar și o comunitate, un sat ecologic”. Toate astea ne dorim să le realizăm împreună cu tine, cu voi, cei care citiți aceste rânduri.

Sunt mai multe posibilități, acțiuni prin care poți să ni te alături iar noi credem în economia darului, în ajutorul reciproc, astfel iată cum vă putem ajuta și noi, la rândul nostru :

Ca și deținător al unui card de membru  poți beneficia de următoarele avantaje :

 1. prioritate pentru  înscrierile la evenimentele organizate de asociația „Coliba Verde” (tabere pentru copiii si părinți, ateliere, seminarii, festivaluri)
 2. reducere de 20% pentru participările la evenimentele organizate de „Asociația Coliba Verde”
 3. consultanță gratuită (telefonică) în domeniul „off grid” si constructii ecologice
 4. reducere 20% pentru consultanță pe teren
 5. cazare gratuită, timp de 7 zile, în orice perioadă a anului într-una din căsuțele noastre ecologice
 6. acces la materiale didactice, scule, aparatură ajutătoare (de ex. cărți de specialitate, piatră „tadelakt”, aparat de măsurat umiditate din baloți, etc…)

Cumpără „Cardul de membru*” AICI sau cu un click pe pictograma „Membru”

*„Cardul de membru” este nominal și este valabil doar împreună cu cardul de identitate

 

1.Poți deveni membru al asociației : 

Te regăseşti în valorile pe care le promovăm aici şi crezi într-o schimbare bazată pe acestea? Devino membru al Asociatiei „Coliba Verde”.  Nu ai decât de câștigat! Ce anume? În primul rând prieteni. Și nu orice fel de prieteni! Prieteni care cred într-o viață sănătoasă, fericită, prieteni care cred într-un trai în armonie cu natura. Prieteni care vor să-și construiască o casă ecologică, vor să grădinărească ecologic (fără îngrășăminte chimice – permacultură), preteni care își doresc să trăiască în armonie cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară…prieteni care fac parte deja din comunitatea „Coliba Verde”, fie virtual, fie pe plan fizic.

2.Poți fi voluntar

Fie că ai o zi  sau mai multe zile la dispoziție, orice contribuţie este cu adevărat semnificativă în demersurile noastre.

Fie că ești arhitect, viitor constructor de case ecologice, pasionat, sau viitor proprietar și vrei să înveți de la noi sau pur și simplu vrei să ne ajuți, porțile „Colibei” sunt deschise tuturor, în perioada 01 iunie – 15 septembrie. Tot ce aveți de făcut este să ne anunțați din timp, ca să ne organizăm, având în vedere că ne dorim  să NU fim deodată pe teren, mai mult de 10 persoane.

 • oferim masa zilnică contra unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi
 • oferim toate cunoștințele noastre din domeniul construcțiilor ecologice și experiența noastră din acest stil de viață sustenabilă,  fără facturi, în armonie cu natura.
 • posibilitatea de interactionare cu alte persoane cu experiență din domeniile sus amintite
 • ieșiri, plimbări în zonă, având în vedere că locuim într-o zonă turistică de interes național.

Click AICI sau pe pictograma „Voluntar” pentru mai multe detalii sau pentru a te înscrie!

3. Poți sprijini financiar direcționând 2% din impozitul pe venit pe care îl plătești la stat.

Această facilitate este prevăzută în art. 57 și art. 84 din Codul Fiscal.  Poți sprijini financiar, fără costuri Asociația Coliba Verde, redirecționând 2% din impozitul pe venit pe care îl plătești la stat.

Pașii necesari sunt :

 • dacă ai obținut în anul precedent venituri din salarii trebuie să completezi formularul 230;
 •  dacă ai obținut în anul precedent venituri (și) din alte surse trebuie să completezi formularul 200;
 • formularele se depun la Administrația Financiară de care aparții până la data de 25 mai.

4.Poți sponzoriza 20% din venit dacă ești persoană juridică

Persoanele juridice pot direcționa 20% din impozitul pe profit de la stat către o organizație neguvernamentală cu condiția a suma să nu depășească 0,3% din cifra de afaceri. Sponsorizarea trebuie să se realizeze înainte de sfârșitul anului în curs și suma repestivă va fi scăzută din impozitul pe profit.

 

5. Poți dona

Valorile pe care se sprijină misiunea şi proiectele noastre ne împiedică să apelăm la organisme private care sprijină cele mai multe dintre ONG-urile din România. Nu vei vedea printre partenerii sau sponsorii noştri multinaţionale care încalcă drepturile omului sau care sunt recunoscute că mari poluatori. Ne limităm posibilităţile de finatare pentru a ne spori credibilitatea şi ne bucurăm că o putem face. Dobândirea independetei financiare însă este foarte dificilă pentru organizaţiile non profit. Orice donaţie este binevenită şi toţi donatorii vor fi contactaţi direct pentru a li se comunica în ce scop au fost folosiţi banii oferiţi.