Noi, tot ce ne dorim este să prezentăm. Nu vrem să agităm, nu facem politică, nu vrem să convingem pe nimeni de nimic. Ceea ce facem, ceea ce am ales ne-a ajutat într-un moment destul de dificil al vieții noastre. Simțim că putem fi de folos.

Atelier în vara anului 2016

Scopul evenimetelor este schimbul de experiență, educare, informare dar și sprijinerea activităților de la Coliba Verde, atingerea scopului pentru care a fost înființată Asoc. Coliba Verde : „Scopul asociaţiei constă în reunirea membrilor asociaţi care, în comun, prin contribuţia lor materială, prin cunoştinţele profesionale şi activitatea lor, să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil. 

Coliba Verde – listă activități, etape interesante la care puteți să ajutați sau să învățați în anul 2019

Seminariile sau conferințele sunt organizate de obicei pe perioada rece (toamna, iarna sau primăvara devreme, câteodată și în timpul verii) . Sunt evenimente cu prezentări mai mult teoretice, cu teme multiple din domeniu, iar prezentatorii sunt persoane cu vastă experiență (de ex. arhitecți, constructori, beneficiari de case ecologice). Aceste evenimente se organizează de obicei în week-end, două sau trei zile și implică costuri finaciare. Din acest motiv se percepe o taxă de intrare. Participă la seminarul din vara anului 2020. Citește detaliile AICI!

Atelierele (workshop-uri) sunt evenimente organizate de obicei în timpul verii (rar și în alte anotimpuri), cu teme anunțate din timp și de obicei se derulează pe parcursul mai multor zile. Pe lângă partea teoretică, participanții își pot însuși practic totul din tematica evenimentului. La un atelier întodeauna există cel puțin un specialist (persoană cu vastă experiență) mai ales în domeniul în care este anunțată tema atelierului. De cele mai multe ori se oferă posibilitate de cazare, hrană sau alte beneficii. În funcție de „varietatea” ofertei, prețul de participare poate varia.

Voluntariatul (șantiere deschise, claca modernă) este „evenimentul” unde îți oferi ajutorul fizic în schimbul experienței de pe șantierul la care vrei să participi. Nu se percep taxe. De obicei se oferă masă și cazare în schimbul unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi. Există posibilitatea ca experiența celui pe care îl ajuți să nu fie una neapărat pozitivă sau ideală.

În toate cazurile, pe lângă schimbul reciproc, poate fi o experiență pozitivă din prisma socializării cu persoane conectate la ideologii similare :).

Atelier cordwood

La viitoarele evenimente organizate la „Coliba Verde”, vom pune mult mai mult accent pe detaliile tehnice. Atelierele vor fi mai dinamice, cu mai multe exemple concrete, practice și cu mai mulți invitați cu experiență. Asta pentru că la Coliba Verde dar, și pe lângă noi, se întâmplă lucruri. Avem deja 4 ani de experiență aici pe teren, atât în domeniul construcțiilor ecologice cât și în domeniul grădinăritului. La fel, am învățat și am acumulat experiență și în ceea ce priveste diferite soluții alternative care ne ajută în dorința noastră de a trăi cât mai responsabil cu tot ceea ce ne înconjoară, spre un trai minimalist, autosustenabil.

IMPORTANT! Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, dacă achiziționați un card de membru, aveți prioritate la înscriere, puteți beneficia de 20% reducere, acces gratuit la biblioteca cărților ecologice dar și alte beneficii! Citește mai multe despre „Cardul de membru”!

Pe lângă toate astea nu uita că odată ce „ne-ai călcat pragul” – fie participant la atelier, fie voluntar – poți să te și relaxezi în și cu natura care ne înconjoară sau citind o carte din biblioteca ecologică de la „Coliba Verde”!

Cu speranța că vei găsi ceva pe placul tău, te invităm să accesezi „Calendarul Evenimentelor” și trăim cu speranța că ne vom vedea și vom petrece împreună câteva zile practice, utile dar și relaxante!

mai
1
Dum
Fii voluntar la „Coliba Verde” – iată beneficiile, condițiile @ Coliba Verde
mai 1@6:00 – sept. 29@12:00

„Coliba Verde” își propune să arate că lucrurile simple, (prin dragostea față de ceea ce ne înconjoară) pot avea valoare și calitate, pot aduce fericire. „Coliba Verde” este gândită să fie un loc de joacă, o zonă de relaxare, o oază de liniște dar și un centru educativ. Un loc și pentru prieteni, un loc pentru OAMENI! „Coliba Verde” poate fi în timp chiar și o comunitate (citește scopul și obiectivele ASOCIATIEI COLIBA VERDE!)

Fie că ești arhitect, viitor constructor de case ecologice, pasionat, sau viitor proprietar, fie că vrei să te muți din ….„morișcă” în natură, sau vrei să înveți de la noi sau să ne înveți ceva, sau pur și simplu vrei să ne ajuți, sau doar să ne cunoști, fie că dor îți dorești o porție de aer curat, liniște și relaxare, porțile „Colibei” sunt deschise! Tot ce aveți de făcut este să ne anunțați din timp, ca să ne organizăm, având în vedere că nu îmi doresc să fim deodată pe teren, mai mult de 5-6+ 5 (familia) persoane în perioada verii. 

Ce se întâmplă pe teren?

 • trăim în armonie cu natura, având grijă de tot ceea ce ne înconjoară. Trăim sustenabil pe cât se poate deocamdată, cu cheltuieli cât mai reduse, dar lucrăm intens la asta. Efectiv, dezvoltăm proiectul „Coliba Verde” 
 • construim, renovăm numai cu materiale și soluții naturale, locale. Având experiență mare în acest domeniu, putem să-ți transmitem multe informații teoretice și practice. Anul acesta finisam căsuța de oaspeți, bucătăria de vară dar și casa batrânească care am achiziționat-o cu terenul. Ajutându-ne ca și voluntar, pe viitor vei avea prioritate la CAZARE GRATUITĂ oricând îți dorești
 • grădinărim tradițional, dar folosim și tehnici de permacultură : strat înălțat, strat „gaură de cheie”, plantarea direct în baloți de paie, etc
 • organizăm diferite evenimente, în principal ateliere de construcții ecologice. Poți întâlni mulți oameni speciali

Ce oferim, condiții

 • Vara, cazarea este mai mult la cort. Locul este în transformare si pe viitor vor fi mai multe posibilitati de cazare, cum ar fi : „casa pe roți”, „casa din copaci”, „caruta hippie”, „casuta din lut”, „casa traditionala” (pentru familii), „casa vecină”  (pentru familii). 
 • oferim masa zilnică contra unui ajutor fizic de, 5-6 ore pe zi
 • oferim toate cunoștințele noastre din domeniul construcțiilor ecologice și experiența noastră din acest stil de viață sustenabilă,  fără facturi, în armonie cu natura.
 • posibilitatea de interactionare cu alte persoane cu experiență din domeniile sus amintite
 • ieșiri, plimbări în zonă, având în vedere că locuim într-o zonă turistică de interes național
 • liniște, relaxare, aer curat…..

Unde este binevenit ajutorul tău :

 • Construcții ( fundație, diferite structuri cum ar fi cob, saci umpluți cu pamant, , „cu furca”, din baloți de paie, tencuit, acoperis, etc)
 • Grădinărit (mulcit, udat, plivit, etc…)
 • Bucătărie (gătit, spălat vase)
 • Îngrijire animale (5 caini, 1 pisică, 15 gaini )
 • Interacțiune cu copii (7, 14, 15 ani )

VEZI AICI CE FEL DE ACTIVITĂȚI NE-AM PROPUS PENTRU ANUL 2022

– într-o oarecare măsură, participarea la diferite etape sus amintite vor depinde de perioada în care doriți să ne onorați cu prezența voastră, insă, este important să știți că ne dorim voluntari care vin pentru minimum 5-7 zile!

 

Regulile casei

 • în principiu nu este interzis nimic. Se poate fuma, se poate consuma alcool, etc. dar totul în limita bunului simț, (având în vedere că avem trei copii ). Fumatul nu este acceptat în casă, iar resturile se aruncă în locurile special amenajate
 • animale de companie acceptăm, dar nu în casă. Țineți cont că avem cinci câini, de talie medie și mare  (3 masculi, 2 femele) care sunt liberi. În principiu sunt prietenoși și nevaccinați 😀
 • ca în orice familie, există posibilitatea să se ivească unele neînțelegeri, dar suntem siguri că prin comunicare le vom putea rezolva, înlătura cu ușurință

Înscriere :

Rugămintea noastră ar fi să completați formularul de mai jos sau să ne trimiteți un e-mail la adresa contact@colibaverde.ro cu titlul „Voluntar la Coliba Verde” in care să specificați următoarele :

 • câte persoane și câte zile ați veni
 • în ce perioadă, ce anume v-ar interesa să învățați, experimentați
 • unde ați vrea să ne ajutați mai  mult (cosntrucții, grădinărit, bucătărie)
 • datele voastre de contact
 • ce regim alimentar aveți (vegetarian, vegan, carnivor)
 

Formular de înscriere pentru programul de voluntariat la „Coliba Verde”

Vă îmbrățișăm și vă așteptăm cu drag!

Familia Németh!

PS. : Artiști, oameni cu diferite talente nu ne ocoliți! 🙂

Share this Page

1 Comment

 1. sunteti minunati, pionieri in acest domeniu in Ro. Ma bucur ca am de la cine invata si obtine sfaturi, sper ca atelierele din 2019 se vor repeta si in 2020.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.