Noi tot ce ne dorim este să prezentăm. Nu vrem să agităm, nu facem politică, nu vrem să convingem pe nimeni de nimic. Ceea ce facem, ceea ce am ales ne-a ajutat într-un moment destul de dificil al vieții noastre. Simțim că putem fi de folos.
Scopul evenimetelor este schimbul de experiență, educare, informare dar și sprijinerea activităților de la Coliba Verde, atingerea scopului pentru care a fost înființată Asoc. Coliba Verde : „Scopul asociaţiei constă în reunirea membrilor asociaţi care, în comun, prin contribuţia lor materială, prin cunoştinţele profesionale şi activitatea lor, să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil.
Coliba Verde – listă activități, etape interesante la care puteți să ajutați sau să învățați în anul 2019
- Seminarii
- Ateliere
- Tabere pentru copii și părinți
- Voluntariat
Seminariile sau conferințele sunt organizate de obicei pe perioada rece (toamna, iarna sau primăvara devreme, câteodată și în timpul verii) . Sunt evenimente cu prezentări mai mult teoretice, cu teme multiple din domeniu, iar prezentatorii sunt persoane cu vastă experiență (de ex. arhitecți, constructori, beneficiari de case ecologice). Aceste evenimente se organizează de obicei în week-end, două sau trei zile și implică costuri finaciare. Din acest motiv se percepe o taxă de intrare.
Atelierele (workshop-uri) sunt evenimente organizate de obicei în timpul verii (rar și în alte anotimpuri), cu teme anunțate din timp și de obicei se derulează pe parcursul mai multor zile. Pe lângă partea teoretică, participanții își pot însuși practic totul din tematica evenimentului. La un atelier întodeauna există cel puțin un specialist (persoană cu vastă experiență) mai ales în domeniul în care este anunțată tema atelierului. De cele mai multe ori se oferă posibilitate de cazare, hrană sau alte beneficii. În funcție de „varietatea” ofertei, prețul de participare poate varia.
Voluntariatul (șantiere deschise, claca modernă) este „evenimentul” unde îți oferi ajutorul fizic în schimbul experienței de pe șantierul la care vrei să participi. Nu se percep taxe. De obicei se oferă masă și cazare în schimbul unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi. Există posibilitatea ca experiența celui pe care îl ajuți să nu fie una neapărat pozitivă sau ideală.
În toate cazurile, pe lângă schimbul reciproc, poate fi o experiență pozitivă din prisma socializării cu persoane conectate la ideologii similare :).
La viitoarele evenimente organizate la „Coliba Verde”, vom pune mult mai mult accent pe detaliile tehnice. Atelierele vor fi mai dinamice, cu mai multe exemple concrete, practice și cu mai mulți invitați cu experiență. Asta pentru că la Coliba Verde dar, și pe lângă noi, se întâmplă lucruri. Avem deja mai mulți ani de experiență aici pe teren, atât în domeniul construcțiilor ecologice cât și în domeniul grădinăritului. La fel, am învățat și am acumulat experiență și în ceea ce priveste diferite soluții alternative care ne ajută în dorința noastră de a trăi cât mai responsabil cu tot ceea ce ne înconjoară, spre un trai minimalist, autosustenabil.
Pe lângă toate astea nu uita că odată ce „ne-ai călcat pragul” – fie participant la atelier, fie voluntar – poți să te și relaxezi în și cu natura care ne înconjoară sau citind o carte din biblioteca ecologică de la „Coliba Verde”!
Cu speranța că vei găsi ceva pe placul tău, te invităm să accesezi „Calendarul Evenimentelor” și trăim cu speranța că ne vom vedea și vom petrece împreună câteva zile practice, utile dar și relaxante!
sunteti minunati, pionieri in acest domeniu in Ro. Ma bucur ca am de la cine invata si obtine sfaturi, sper ca atelierele din 2019 se vor repeta si in 2020.