„Coliba Verde” este (și) un popas pentru bicicliști, cicloturisti – GRATUIT! Oferim o masă caldă și un duș cu apă caldă.

Odată cu venirea primăverii, nu doar plantele înverzesc, ci și drumurile – atât cele asfaltate cât și cele pietruite. „Înverzesc” drumurile pentru că din ce în ce mai mulți șoferi își lasă mașinile parcate și se urcă în șaua biciletei. Numai cine a încercat deja, știe că niciodată nu poți beneficia de frumusețea unei priveliști din mașină la fel cum o vezi de pe două roți sau (sau de pe jos)! Iar beneficiile pedalatului pot continua!

La Coliba Verde iubim (și) biciliștii!

Cel puțin 2o de ani am pedalat! Am pedalat pentru că îmi plăcea, pentru că mă liniștea, mă relaxa. Am pedalat pentru că simțeam că îmi face bine sănătății. Am pedalat și pentru că astfel am putut să văd locuri incredibil de frumoase, unde ajungi greu pe jos sau cu mașina. Am pedalat și pentru că economiseam bani. Am pedalat și pentru că ajungeam la locul de muncă ieftin și rapid. Dar cel mai important lucru pentru care am pedalat a fost faptul că reușeam să cunosc OAMENI! Oameni simpli, din toată țara dar și oameni care la fel au pedalat prin toată Europa ca să vadă minunăția numită România! Pentru că este minunată, nu-i așa? Puține lucruri îmi ofereau în acel moment senzația de „LIBERTATE” așa cum o simțeam pe bicicletă, cu cortul și alte lucruri necesare pe portbagaj. Deocamdată am luat o mică pauză, dar sper să reiau aceste expediții cu copiii mei :).

De multe ori mi-ar fi plăcut să am loc unde să pot înopta în siguranță sau să mă adăpostesc de vântul rece sau vreo ploaie torențială. de multe ori căutam locuri unde să mă cazez ieftin, eventual să am posibilitatea să fac un duș cald. Câteodată mi-ar fi plăcut să pot să mă odihnesc undeva unde oamenii să mă primească cu încredere în șura lor. Ei, nu întodeauna am reușit să găsesc astfel de locuri. Soluția a fost cortul în lanul de porumb.

Ne dorim ca, „Coliba Verde” să fie un popas pentru bicicliști – gratuit

Prin această pagină, dorim să informăm toți cicloturiștii care tranzitează zona în care ne aflăm că, îi așteptăm cu mare drag. Într-adevăr, deocamdată lucrăm la dezvoltarea a tot ce înseamnă „Coliba Verde” dar chiar și așa, putem să vă asigurăm că cel puțin o baie cu apă caldă (chiar dacă în aer liber) și cu o masă caldă vă putem servi! Pe viitor, când casa de oaspeți va fi gata veți putea beneficia de mai mult confort. Deocamdată este nevoie să aveți cu voi un cort.

TUWILS – centru cicloturistic gratuit (pe bază de donații) Citește aici detaliile.

Vă încurajăm să organizați ture de câteva zile

Având în vedere că, zona în care ne aflăm este o zonă turistică de interes național, cu aer curat, benefic sănătății și cu o istorie încărcată a locului, vă încurajăm să luați în serios opțiunea de a organiza ture de bicilete (chiar și în grup) în această zonă, cu posibilitatea de a poposi la noi pentru mai multe seri/zile. Câteva obiective importante de vizitat ar fi Sovata (20 km), Praid si Salina de la Praid (27 km), Corund (renumit pentru atelierele de olărit – 30 km), Cetatea din Sighișoara (45 km), Lacul Bezid (înot,vâslit, pescuit – 20 m), dar și satele secuiești cu arhitectură de peste 100 ani. Alte beneficii ar fi accesul la produse locale, sănătoase cum ar fi mierea, zacusca, gemuri, cas, etc. Pe lângă toate astea, mai avem și noi câte ceva de spus, de arătat…..care s-ar putea să vă fie utile în viața voastră!

Da, totul este gratuit!

Totul se încadrează în practica economiei darului. Nu trebuie să plătiți nimic dar orice donație sau ajutor sunt binevenite. Poți alege să contribui cu bani sau orice altceva poți oferi in inimă, pentru ca darul să poată fi oferit mai departe și altora. Orice dar va fi investit în „redăruire”

Regulile casei

  • în principiu nu este interzis nimic. Se poate fuma, se poate consuma alcool, etc. dar totul în limita bunului simț, (având în vedere că avem trei copii ). Fumatul nu este acceptat în casă, iar resturile se aruncă în locurile special amenajate
  • animale de companie acceptăm, dar nu în casă. Țineți cont că avem trei câini, de talie medie ( masculi ) care sunt liberi. În principiu sunt prietenoși și nevaccinați 😀

Contactați-ne cu încredere!

Simțiți-vă liberi și scrieți-ne sau sunați-ne! Vă așteptăm cu drag!

contact@colibaverde.ro / 0752653402

Share this Page