Cazare gratuită la „Coliba Verde”

Cazare gratuită la „Coliba Verde”

– primul design pentru „Coliba Verde” –

În anii 2015-2016, când încă nu am avut posibilitatea de a ne bucura de avantajele terenului pe care-l avem în acest moment și pe care dezvoltăm tot ce înseamnă „Coliba Verde”,  visam la o casă…..Mult timp ne-a luat (în principiu mie și Mariei ) să o gândim. Să fie pe placul tuturor (și al copiilor) dar, să fie și o casă ecologică, adevărată : sănătoasă, eficientă termic, ieftină, tradițională dar și organică! Personal îmi doream o casă tradițională (specific  zonei în care ne aflăm) dar la fel de mult îmi doream și o casă cu forme organice, pentru că știam cât de multe avantaje are o casă în care nu vezi nici măcar un perete drept, un colț ascuțit. După multe seri de discuții, desene, a rezultat casa care o vedeți și în imaginea alăturată. Toate astea în condițiile în care, până în anul 2011 (când m-am întâlnit prima oară cu construcțiile ecologice) nici măcar nu ne permiteam să visăm la un teren sau la propria casă! Vreau să vă spun că această casă nu se va construi pe terenul nostru! În cel mai bun caz, am să-l recomand ca și proiect de casă ecologică pentru alți, posibili beneficiari de case ecologică! Mi-ar plăcea să o văd totuși construită pe undeva. De ce am renunțat la acest proiect? Pur și simplu pentru că acum știm că vom putea avea două case : una tradițională și una organică! Nu este minunat? Credeți-ne, nu ne-am îmbogățit! Nu de asta visăm la două case!! Ci pur și simplu pentru că, în timp am învățat cum să construim o casă doar din ce ne oferă natura dar așa cum am mai spus, terenul ne-a deschis orizonturile iar iarna dintre anii 2016-2017 a fost excelent pentru a planifica viitorul…atât cel apropiat, cât și cel îndepărtat!

Visăm la realitate!

  Printre multe alte planuri, una dintre cele mai importante este „resuscitarea” unei case vechi, tradiționale dar, și construirea unei case noi, o casă 100% organică. La momentul oportun, despre fiecare veți afla detalii tehnice! Veti afla cum devine o ruină o casă ecologică sau de ce am ales să locuim pe viitor într-un bordei modern (hobbit) 😉  Ideea este că, prima dintre cele amintite, ne dorim să fie o casă de oaspeți. Nu, nu dorim să facem turism. Dorim ca aceea casă să fie un exemplu pozitiv de renovare și eficientizare a unei case vechi, tradiționale dar să ofere adăpost, – în primul rând- acelor persoane, care într-un fel sau altul ne-au ajutat la dezvoltarea proiectului. Fie că vorbim de voluntari (care contribuie cu mâna de lucru), fie că e vorba de cei care participă la ateliere organizate de noi (taxa de participare va fi cheltuită în acest scop) , fie că vorbim de persoanle care ajută prin donații sunt cei care vor avea prioritate și se vor putea caza gratuit în această casă. In categoria celor cu prioritate intra si detinatorii de „Card de membru” al asoc. Coliba Verde! (vezi si alte beneficii al unui „Card de Membru”! Fiind cicloturist pentru multă vreme, casa de oaspeți de la „Coliba Verde” va fi la dispoziția oricărui cicloturist care tranzitează zona. Pe lângă toate astea, orice persoană doritoare să încerce „traiul” într-o casă ecologică o va putea face gratuit…în funcție de locurile disponibile. Casa este gândită în așa fel încât să poată adăposti două familii (a câte 4 persoane) în același timp.

Casa este în construcție (renovare), dar în momentul în care va fi gata, veți afla și veți putea solicita programare pentru cazare. Va fi anunțat din timp în mediul online!

De ce ti-ai dori să te cazezi la noi?

 • este gratuit
 • este liniste
 • vei fi in natură
 • vei beneficia de aer curat
 • vei putea incerca/experimenta/vedea viata la tară, viața sustenabilă, viața în armonie cu natura
 • zonă turistică de interes național
 • vei putea vedea, încerca soluții de construcții ecologice, permacultură, etc….
 • pur și simplu pentru că avem ce să ne povestim, ce să învățăm unii de la alții…

Ordinea priorităților (cine are prioritate?)

 1. Cei care au ajutat fizic sau material (voluntari, participantii la ateliere, cei care au ajutat cu diferite donatii)
 2. Posesorii de „Card de membru”
 3. Prietenii „Colibei”
 4. Cicloturiștii
 5. Oricine, cine vine cu gânduri bune