Dragi părinți! 


Dacă ați ajuns să deschideți această pagină, înseamnă că ceva din activitatea noastră vi s-a părut interesant. Ceea ce apreciem și mulțumim foarte frumos. În cele ce urmează, dorim să vă propunem ceva inedit (sperăm noi) : să vă însoțiți copiii voștri la taberele noastre educative. Dorința noastră este să petreceți la noi, cu m,ic cu mare, 6 zile de poveste adevărată dar, în același timp 6 zile educative, atât pentru voi, cât și pentru micuții voștri. Așadar, vă invităm în magia lutului, în taberele “Lutcamp”.  Tabere educative, ecologice, în mijlocul naturii. De fapt o incursiune într-o lume magică, un amestec de “Școala în pădure” și “Summerhill“. O poveste în care există doar copii, indiferent de vârstă. Evenimente recomandate pentru părinți și copiii între vârstele 3 și 14 ani.


De ce dorim să facem acest lucru? 

  1.   Terenul de un hectar – îmbrățișat de un minunat pârâiaș, cu fântână cu apă potabilă proaspătă, livadă, grădină curată, fără ierbicide, înconjurat de multă pădure  (aer curat), departe de zgomotul “civilizației” și cu natura sălbatică (poieni, păduri, dealuri) care ne înconjoară, ne oferă toate condițiile necesare pentru desfășurarea unei astfel de activități. 
  2. După patru ani de trai în acest loc magic, credem că suntem în măsură să transmitem multe informații valoroase, pentru o viață sănătoasă noastră, al tuturor
  3. Zona în care ne aflăm, pe o rază de 35 km, este o zonă turistică de interes național, având posibilitatea de a vizita locuri extrem de interesante…dacă e cazul. 
  4. În urma unor experiențe similare, credem că pentru familia noastră este activitatea cea mai apropiată sufletului nostru și ne-ar plăcea ca posibila sursă de venit să se realizeze cu ajutorul unei astfel de activități. 

De ce “Lutcamp”  și ce este “Lutcamp” 


  Lutul – sau mai exact pământul – joacă un rol esențial  în viața unui om. Este cuibul semințelor hrănitoare, este materia de bază pentru construirea unei case, unui cuptor sau al vaselor de lut. Am căutat un cuvânt care poate fi pronunțat ușor, eventual și în alte limbi iar, cel puțin pentru vorbitorii de limba română, să fie un indiciu pentru tema în jurul căreia vom construi povestea taberelor.

Citește AICI cum s-a născut ideea LUTCAMP-ului

Da, lutul va fi cel mai întâlnit element în cele 6 zile de tabără. Vom avea Mr. si Mrs. Lut, respectiv cei doi prinți și printesa de Lut care, vor aștepta prinți și prințese de pe alte tărâmuri, cu brațele deschise. O căsuță de lut, un bazin și un om tot de lut vă vor aștepta pentru 6 zile de poveste. Una dintre cele mai apreciate obiecte de lut – atât de părinți cât și de copii – poate fi cuptorul, în jurul căreia vom petrece cel puțin o jumătate de zi, pregătind pizza dar și alte bunătăți. Împreună, dorim să construim un mic tărâm de lut : mici castele de lut (care vor fi locuite de găini și/sau câini) dar și un mini hotel pentru insecte. Vă propunem să gătim împreună pizza și Kürtős Kalács dar să si hrănim animăluțele de pe tărâmul Coliba Verde, să ne dăm pe topoganul de lut dar să și udăm plantele din grădină, să cântăm și să dansăm împreună dar să și facem curat în jurul nostru. Să descoperim pădurea și plantele care ne înconjoară. Să avem “bătălia” …. Talentelor. Pentru că în fiecare din noi se ascunde cel puțin un talent. Putem învața să impletim obiecte din paie, nuiele sau hârtie reciclată dar să și pictăm pe lemn sau piatră. Un vis al nostru, este să construim un “Castel de lemn”… În copac. Poate reușim împreună, cine știe. Putem vizita Muzeul pălăriilor din paie dar sa mergem într-un atelier de olari în Corund, de unde sigur vii acasă cu vasul de lut făcut chiar de tine.

Un lucru extrem de important este faptul că prin participarea voastră de fapt oferiti posibilitatea să vină alături de noi și 5 copiii din familii sărace, care nu au posibilitatea să participe în tabere. 


Dacă sună interesant ceea ce ți-am propus, te rugăm să vizitezi pagina cu detaliile despre program, înscriere, condiții, etc… 

Share this Page