Scopul evenimetelor este schimbul de experiență, educare, informare dar și sprijinerea (financiar sau forță de muncă) a diferitelor activități care, sunt în legătură strânsă cu domeniul construcțiilor ecologice. De obicei, pe subiectul caselor ecologice, se organizează trei tipuri de evenimente : seminarii sau conferințe , ateliere (workshop-uri) sau voluntariat (clăci moderne, șantiere deschis). În toate cele trei cazuri, rezultatul final ar trebui să fie un schimb echitabil unde, organizatorul este sprijinit financiar sau fizic iar participantul ar trebui să plece cu informațiile, cunoștințele pe care și le-a dorit în momentul în care alege să participe la un anumit eveniment.

Seminariile sau conferințele sunt organizate de obicei pe perioada rece (toamna, iarna sau primăvara devreme, câteodată și în timpul verii) . Sunt evenimente cu prezentări mai mult teoretice, cu teme multiple din domeniu, iar prezentatorii sunt persoane cu vastă experiență (de ex. arhitecți, constructori, beneficiari de case ecologice). Aceste evenimente se organizează de obicei în week-end, două sau trei zile și implică costuri finaciare. Din acest motiv se percepe o taxă de intrare.

Participă la seminarul din vara anului 2020. Citește detaliile AICI!

Atelierele (workshop-uri) sunt evenimente organizate de obicei în timpul verii (rar și în alte anotimpuri), cu teme anunțate din timp și de obicei se derulează pe parcursul mai multor zile. Pe lângă partea teoretică, participanții își pot însuși practic totul din tematica evenimentului. La un atelier întodeauna există cel puțin un specialist (persoană cu vastă experiență) mai ales în domeniul în care este anunțată tema atelierului. De cele mai multe ori se oferă posibilitate de cazare, hrană sau alte beneficii. În funcție de „varietatea” ofertei, prețul de participare poate varia.

Voluntariatul (șantiere deschise, claca modernă) este „evenimentul” unde îți oferi ajutorul fizic în schimbul experienței de pe șantierul la care vrei să participi. Nu se percep taxe. De obicei se oferă masă și cazare în schimbul unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi. Există posibilitatea ca experiența celui pe care îl ajuți să nu fie una neapărat pozitivă sau ideală.

În toate cazurile, pe lângă schimbul reciproc, poate fi o experiență pozitivă din prisma socializării cu persoane conectate la ideologii similare :).

În cele de mai jos, vom afișa lista tututror evenimentelor (anunțate public) organizate de asociația noastră dar, și cele organizate de alte organizații sau persoane fizice.

Site-urile web din administrația asociației „Coliba Verde” au o rată de viziualizare destul de ridicată de către cei care sunt interesați de tot ce înseamnă construcțiile ecologice și nu numai. Paginile și grupurile de facebook aparținând acestor site-uri au în total peste 200.000 de urmăritori. În acest context, merită să luați în calcul posibilitatea de publica pe site-ul nostru, evenimentul pe care doriți să-l organizați pe viitor. În acest scop, scrieți-ne la adresa de e-mail contact@colibaverde.ro și vă vom contacta pentru mai multe detalii.

Evenimente organizate de asociația „Coliba Verde”

Alte evenimente