Atelier de finisaje naturale

Un atelier mai mult practic, dar și cu părți teoretice cu accent pe finisările ecologice. Tencuieli de lut și var respectiv TADELAKT. Dar si generalități despre tot ce înseamnă o casă ecologică. Vă rugăm să cititți programul detaliat.

Cu acest atelier, ne-am propus să vă aruncăm în adâncul finisărilor ecologice, iar pe durata celor 5 zile să înțelegeți și să învățați totul despre tencuieli și nu numai, în așa fel încât să vi-le puteți aplica singuri în propria casă sau chiar să puteți folosi aceste aptitudini la nivel profesional.

Ne vom strădui să vă transmite informații complete necesare pentru a cunoaște proporțiile materialelor din tencuieli, prepararea tencuielilor, dar si diferite moduri de aplicare al acestor tencuilei. Se va acorda o atenție sporită tencuielii decorative TADELAKT, soluția intalnita atat de des la impermeabilizarea zonelor umede din casele ecologice. Despre TADELAKT puteti citi in articolul de pe blogul nostru

 

IMPORTANT! Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, dacă achiziționați un card de membru, aveți prioritate la înscriere, puteți beneficia de 20% reducere, acces gratuit la biblioteca cărților ecologice dar și alte beneficii! Citește mai multe despre „Cardul de membru”! La fel, participând la două evenimente în același an, obțineți reduceri substanțiale! La fiecare eveniment în parte este trecută suma pe care o puteți economisi!

   La nivel teoretic, se vor aborda toate subiectele care tin de construcțiile ecologice in general sau chiar in amanunt unele subiecte cum ar fi casele din lut, din paie, acoperisurile verzi, etc….

Ce mai găsești la locația evenimentului (din care probabil că poți învăța)  :

  • o căsuță rotundă, din lut (saci umpluți cu pămănt), acoperiș verde cu structură autoportantă.
  • o căsuță dreptunghiulară, al cărei perți vor fi construiți cu tehnici diferite, acoperiș autoportant „HOEGEL” (detalii AICI
  • o casă hobbit (semiîngropată) în faza de construcție, probabil la faza de „roșu” sau „gri”.
  • un început de „forest garden”,
  • o grădină pe principii de permacultură,
  • soluții, exemple de trai „off-grid”.

 

Detalii eveniment

  1. Organizator : Asoc. Coliba Verde (detalii despre asociație AICI)
  2. Prezentatori : Németh János (detalii AICI) + reprezentanții grupului EcoLiving din Timișoara, prezintând produsul CAMINOTA
  3. Posibilități de cazare : la corturi (gratis), 
  4. Utilități : pe teren avem doar toalete compost (curate, ordonate), dușuri de vară, în aer liber cu apă caldă (condiționată de factorii meteo),  și grup sanitar dotat cu oglindă și lavoar. Telefoane pot fi încărcate în timpul zilei, în bucătăria de vară. Apa potabilă este asigurată din fântîna de pe teren
  5. Masa : În prețul afișat se oferă o masă caldă pe zi, cu două feluri dar și unele surprize culinare preparate la cuptorul de lut. Meniul este specific bucătăriei tradiționale din zonă, cu grijă față de cei care nu consumă carne. 
  6. Locuri disponibile : 8 (din cele 10 )
  7. Costuri :  1350 lei/pers. Pentru copii cu vârsta între 10 și 16 ani se percepe o taxă de 500 lei. Pentru copii sub 10 ani este gratis, Cu Cardul de membru obțineți reducerile aferente (detalii AICI). Alte REDUCERI (- 250 lei/pers) mai puteți obține dacă mai participați la cel puțin  un alt eveniment organizat de Coliba Verde în acest an. La fel, dacă veniți un grup de minim 2 persoane (peste 16 ani), fiecare persoană plătește cu 250 lei mai puțin. Aceste reduceri se aplică la finalul fiecărui eveniment. La fiecare preț adăugat am luat în calcul cazarea la cort. Se percepe un avans de 500 de lei/ persoană. Avansul nu este returnabil doar dacă noi, ca organizatori vom renunța la eveniment. Avansul se va vira în contul care vă va fi indicat în e-mailul de confirmare, după ce veți completa formularul.
  8. Înscriere : vă rugăm să completați formularul de mai jos. Vom reveni cu confirmare și alte detalii.

Programul evenimentului :

  •  Duminică, 13 august sosire, acomodare
  • Luni 14 august – intre orele 09.00 – 14.00 teorie. Introducere și prezentare teoretică a tot ce înseamnă casele ecologice, în general cele de lut. Între orele 14.00 – 15.30 pauză de masă, siesta. Între orele 15.30-18.00 Informații teoretice despre finisări ecologice. Lutul, diferite suprafețe… Sa intelegem lutul și varul. După ora 18.00 program liber, cină, povești la focul de tabără. (Generalități despre casele ecologice in general)
  • Marți 15 august – între orele 09.00 – 14.00 introducere practică in tainele tencuielii de lut. Preparare, proporții, aplicare. Prezentare tencuiala prefabricată CAMINOTA. Între orele 14.00 – 15.30 pauză de masă, siesta. Între orele 15.30-18.00 Diferite metode de aplicare a tencuielii de lut. După ora 18.00 program liber, cină, povești la focul de tabără. (Discuții despre despre diferite moduri de a construi ecologic)
  • Miercuri 16 august – între orele 09.00 – 14.00 Detalii (preparare, proporții, aplicare) tencuiala de var.  Între orele 14.00 – 15.30 pauză de masă, siesta. Între orele 15.30-18.00 o escapadă la muzeul pălăriilor de paie, înot la lacul bezid. (discutii despre casele din baloti de paie) După ora 18.00 program liber, cină, povești la focul de tabără.
  • Joi 17 august –  între orele 09.00 – 14.00 aflăm tot ce înseamnă TADELAKT.  Între orele 14.00 – 15.30 pauză de masă, siesta. Între orele 15.30-18.00 pregătim suprafața pentru TADELAKT.  După ora 18.00 program liber, cină, povești la focul de tabără. (Discutii despre podele de lut, acoperisuri verzi, etc)
  • Vineri 18 august – între orele 09.00 – 14.00 Aplicăm TADELAKT. Între orele 14.00 – 15.30 pauză de masă, siesta. Între orele 15.30-18.00 Recapitulări, exerciții de preparare, aplicare a tencuielilor de lut și var respectiv TADELAKT. După ora 18.00 program liber, cină, povești la focul de tabără la intrebari . Decernare diplome de participare
  • Sâmbătă 09 august, mic dejun, poză de grup, împachetare

Înscriere

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Connect with:

I accept the terms and conditions.