Organizăm ateliere, workshop-uri pe tema construcțiilor ecologice și al traiului autosustenabil, off the grid, permacultură, etc. La noi sau la voi…

Noi, tot ce ne dorim este să prezentăm. Nu vrem să agităm, nu facem politică, nu vrem să convingem pe nimeni de nimic. Ceea ce facem, ceea ce am ales ne-a ajutat într-un moment destul de dificil al vieții noastre. Simțim că putem fi de folos.

Atelier în vara anului 2016

Scopul evenimetelor este schimbul de experiență, educare, informare dar și sprijinerea activităților de la Coliba Verde, atingerea scopului pentru care a fost înființată Asoc. Coliba Verde „Scopul asociaţiei constă în reunirea membrilor asociaţi care, în comun, prin contribuţia lor materială, prin cunoştinţele profesionale şi activitatea lor, să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil. 

Atelierele organizate la Coliba Verde , an de an, sunt gândite în așa fel încât să acopere curiozitățile fiecăruia dintre voi. Fie că ești interesat de casele ecologice în general, fie că ești interesat de o anumită technică sau vrei să renovezi o casă veche, existentă. Astfel, în fiecare an avem ateliere separat pe tema caselor de lut, din baloți de paie sau cordwood de exemplu. Pe lângă experiența proprie, ne străduim ca de fiecare dată, la fiecare eveniment, indiferent de tematică, să aducem oameni cu experiență.

Apreciem interesul și efortul fiecăruia dintre voi, cei care vă hotărâți să participați la una din atelierele noastre. Pe lângă experiența împărtășită, oferim și alte beneficii, cum ar fi consultanță gratuită (telefon sau online), acces la biblioteca ecologică, etc. Ba mai mult, achiziționând un „CARD DE MEMBRU”, poți beneficia de prioritate sau reducere chiar la participarea la ateliere.

Așadar, recomandarea noastră să urmăriți CALENDARUL EVENIMENTELOR noastre (de obicei este actualizat la începutul fiecărui an), alegeți atelierul preferat, citiți detaliile și înscrieți-vă conform indicațiilor. Dacă ești deja hotărât dar nu ai găsit evenimentul dorit de tine (sau vrei să ai prioritate la înscriere) dă-ne de știre la adresa contact@colibaverde.ro. La fel, dacă dorești să organizăm un astfel de eveniment la tine, contactează-ne!

mai
1
Dum
Fii voluntar la „Coliba Verde” – iată beneficiile, condițiile @ Coliba Verde
mai 1@6:00 – sept. 29@12:00

„Coliba Verde” își propune să arate că lucrurile simple, (prin dragostea față de ceea ce ne înconjoară) pot avea valoare și calitate, pot aduce fericire. „Coliba Verde” este gândită să fie un loc de joacă, o zonă de relaxare, o oază de liniște dar și un centru educativ. Un loc și pentru prieteni, un loc pentru OAMENI! „Coliba Verde” poate fi în timp chiar și o comunitate (citește scopul și obiectivele ASOCIATIEI COLIBA VERDE!)

Fie că ești arhitect, viitor constructor de case ecologice, pasionat, sau viitor proprietar, fie că vrei să te muți din ….„morișcă” în natură, sau vrei să înveți de la noi sau să ne înveți ceva, sau pur și simplu vrei să ne ajuți, sau doar să ne cunoști, fie că dor îți dorești o porție de aer curat, liniște și relaxare, porțile „Colibei” sunt deschise! Tot ce aveți de făcut este să ne anunțați din timp, ca să ne organizăm, având în vedere că nu îmi doresc să fim deodată pe teren, mai mult de 5-6+ 5 (familia) persoane în perioada verii. 

Ce se întâmplă pe teren?

 • trăim în armonie cu natura, având grijă de tot ceea ce ne înconjoară. Trăim sustenabil pe cât se poate deocamdată, cu cheltuieli cât mai reduse, dar lucrăm intens la asta. Efectiv, dezvoltăm proiectul „Coliba Verde” 
 • construim, renovăm numai cu materiale și soluții naturale, locale. Având experiență mare în acest domeniu, putem să-ți transmitem multe informații teoretice și practice. Anul acesta finisam căsuța de oaspeți, bucătăria de vară dar și casa batrânească care am achiziționat-o cu terenul. Ajutându-ne ca și voluntar, pe viitor vei avea prioritate la CAZARE GRATUITĂ oricând îți dorești
 • grădinărim tradițional, dar folosim și tehnici de permacultură : strat înălțat, strat „gaură de cheie”, plantarea direct în baloți de paie, etc
 • organizăm diferite evenimente, în principal ateliere de construcții ecologice. Poți întâlni mulți oameni speciali

Ce oferim, condiții

 • Vara, cazarea este mai mult la cort. Locul este în transformare si pe viitor vor fi mai multe posibilitati de cazare, cum ar fi : „casa pe roți”, „casa din copaci”, „caruta hippie”, „casuta din lut”, „casa traditionala” (pentru familii), „casa vecină”  (pentru familii). 
 • oferim masa zilnică contra unui ajutor fizic de, 5-6 ore pe zi
 • oferim toate cunoștințele noastre din domeniul construcțiilor ecologice și experiența noastră din acest stil de viață sustenabilă,  fără facturi, în armonie cu natura.
 • posibilitatea de interactionare cu alte persoane cu experiență din domeniile sus amintite
 • ieșiri, plimbări în zonă, având în vedere că locuim într-o zonă turistică de interes național
 • liniște, relaxare, aer curat…..

Unde este binevenit ajutorul tău :

 • Construcții ( fundație, diferite structuri cum ar fi cob, saci umpluți cu pamant, , „cu furca”, din baloți de paie, tencuit, acoperis, etc)
 • Grădinărit (mulcit, udat, plivit, etc…)
 • Bucătărie (gătit, spălat vase)
 • Îngrijire animale (5 caini, 1 pisică, 15 gaini )
 • Interacțiune cu copii (7, 14, 15 ani )

VEZI AICI CE FEL DE ACTIVITĂȚI NE-AM PROPUS PENTRU ANUL 2022

– într-o oarecare măsură, participarea la diferite etape sus amintite vor depinde de perioada în care doriți să ne onorați cu prezența voastră, insă, este important să știți că ne dorim voluntari care vin pentru minimum 5-7 zile!

 

Regulile casei

 • în principiu nu este interzis nimic. Se poate fuma, se poate consuma alcool, etc. dar totul în limita bunului simț, (având în vedere că avem trei copii ). Fumatul nu este acceptat în casă, iar resturile se aruncă în locurile special amenajate
 • animale de companie acceptăm, dar nu în casă. Țineți cont că avem cinci câini, de talie medie și mare  (3 masculi, 2 femele) care sunt liberi. În principiu sunt prietenoși și nevaccinați 😀
 • ca în orice familie, există posibilitatea să se ivească unele neînțelegeri, dar suntem siguri că prin comunicare le vom putea rezolva, înlătura cu ușurință

Înscriere :

Rugămintea noastră ar fi să completați formularul de mai jos sau să ne trimiteți un e-mail la adresa contact@colibaverde.ro cu titlul „Voluntar la Coliba Verde” in care să specificați următoarele :

 • câte persoane și câte zile ați veni
 • în ce perioadă, ce anume v-ar interesa să învățați, experimentați
 • unde ați vrea să ne ajutați mai  mult (cosntrucții, grădinărit, bucătărie)
 • datele voastre de contact
 • ce regim alimentar aveți (vegetarian, vegan, carnivor)
 

Formular de înscriere pentru programul de voluntariat la „Coliba Verde”

Vă îmbrățișăm și vă așteptăm cu drag!

Familia Németh!

PS. : Artiști, oameni cu diferite talente nu ne ocoliți! 🙂

Share this Page