Kedves barátaink !

A természet lágy ölén élve megfigyeltünk egy nagyon fontos dolgot: a természetnek megvan a saját ritmusa. Nékünk, embereknek , akik részei vagyunk a természetnek,  kell ehhez alkalmazkodni, és nem fordítva. Bármilyen beavatkozási kísérlete az EMBERNEK a ritmus megváltoztatásába a megfelelő mértékben “visszafizetődik”, következésképp ez a weboldal is növekedni és fejlődni fog , ahogyan azt a Természet akarja ! A természet a hibáival együtt tökéletes! Ezért az lenne a kérésünk , hogy vedd be a “szükséges adagod” ebből a weboldalból, és nézd el az esetleges hibáinkat ! A weboldalt folyamatosan építjük, s ezt tesszük mindaddig , amíg szükség lesz arra , hogy mindannyian (vagy minél többen) rájöjjünk: a változás belőlünk ered , és nem abból , hogy megváltoztatjuk a másikat. 🙂

 

   Isten hozott a “Kuckónkban”…  a Te “Kuckódban”!

A “Zöld Kuckó” a szívünkben született meg…csakis jó gondolatokkal. Gondoltunk magunkra, rátok, a természetre…csupa jó szándékkal minden iránt, ami bennünket körülvesz.

 

  Miért “Zöld Kuckó”

“Zöld Kuckó” – az egyszerűség nagyszerűségéből adódóan. A jóléthez…ahhoz, hogy egészséges és boldog légy, nincs szükséged sokmindenre , nagy-és különleges dolgokra. Elég csupán megállnod, és nézelődj magad körül, légy részese annak , ami körülvesz. 

Manapság nem látjuk meg , nem értékeljük a bennünket körülvevő egyszerű dolgokat , az állandó hajsza miatt. Ezt a hajhászást a jelenlegi társadalom erőlteti ránk. A “Zöld Kuckó” célul tűzte ki , hogy megmutassa , az egyszerű dolgoknak is lehet értéke, minősége ….boldogságot hozhatnak.

 

  Mi a “Zöld Kuckó” ?

A szívünkben a “Zöld Kuckó” több , mint egy ház, ahogyan a többség lát egy házat. Ez egy egészséges, barátságos , meleg otthon. A “Zöld Kuckót” úgy gondoltuk ki, hogy egy jó hely legyen a játéknak, a relaxálás zónája lehessen, a csönd oázisa, oktató központ . A Zöld Kuckó, egybevéve, lehet otthonoktatás, környezetkímélő építkezés, önellátás, egészség, szabadság….vagy, egyszerüen az ÉLET! Egy hely az EMBEREKNEK. A “Zöld Kuckó ” akár egy közösség is lehet.

 

  Kik vagyunk ?

Bence, Anett , Ádám, János és Mária (Marika) az elsők vagyunk, akik “beköltöztek”a “Zöld Kuckóba”. Egy család (3 gyerekkel), akik hisszük, hogy az önnfenntartó életmód illik hozzánk a legjobban. Ahogy fentebb említettem, reméljük, hogy jó sokan leszünk 🙂

 

  Rövid történelem és jövőbeli terveink

A “Zöld Kuckó ” terve  a 2015-ös év végén született, amikor először találkoztunk a csodálatos telekkel, amely új horizontokat nyitott meg előttünk.

A 2016-os év  a beilleszkedés éve volt. ebben az évben csupán megfigyeltük a természetet ( a Napot, a vizet, a szelet), az állatokat, az embereket , a környéket, stb. Ez volt az az év, amikor aprólékosan megterveztük a következő lépéseket.

Idén (2017) hozzálátunk a tényleges tevékenységekhez: kertészkedés (hagyományos és permakultúra) , építkezés ( nagy hangsúlyt fektetünk a meglévő ház felújításásra, hatékonnyá tételére, valamint néhány melléképület elkészítésére), d nem feledkezünk meg a veletek való találkozásokról sem ( műhelyek, táborok, önkéntesek, relaxálás, játék).

Share this Page