Construcții ecologice

Dragi prieteni!

Trăind în mijlocul naturii, cel mai important lucru observat de noi a fost faptul că natura are propriul ritm. Noi, oamenii, fiind parte a naturii, trebuie să ne conformăm….și nu invers. Orice încercare al Omului de a schimba ritmul naturii va fi „răsplătită” în egală măsură…..în concesință și acest website va crește și se va dezvolta așa cum o vrea ..NATURA! Natura este perfectă datorită tocmai imperfecțiunii sale! Așa că rugămintea noastră este să îți iei „doza utilă” din acest website și treci cu vederea peste imperfecțiuni! Acest website este în construcție…și va rămâne așa atâta timp cât va fi necesar să realizăm cu toții (sau cât mai mulți) că schimbarea vine de la noi și nu prin schimbarea celuilalt! 🙂 Îmbrățișări!

Să-ți construiești o casă naturală nu înseamnă să renunți la lux, confort sau să faci un pas înapoi,în trecut. O casă naturală înseamnă sănătate, bunăstare psihică, independență financiară, confort, independență, durabilitate. O casă naturală înseamnă protejarea naturii, protejarea vieții, a viitorului! Toate viețuitoarele de pe Pământ, din instinct, își pot construi singuri bârlogul, vizuina, cuibul sau casa. Urșii își caută un bârlog, vulpea își sapă vizuina sub pământ, păsările își fac cuib iar oamenii își construiesc case. Indiferent de denumirea acestora, este locul unde se adună familia, este locul unde ne retragem de ploi, sau la umbră, este locul unde ne apărăm de inamici, este locul unde ne simțim în siguranță, este ACASĂ!

La „Coliba Verde” se va construi numai și numai cu materiale naturale, ba mai mult, vom încerca să folosim cât de mult posibil să lucrăm cu materiale naturale LOCALE. Soluții sunt. Terenul ne avanteajează foarte mult. Părăul ne aduce nisip, pietriș și chiar piatră dar mai ales (și nu în ultimul rând) APĂ! Avem piatră pentru fundație și lemn pentru structură (sau acoperiș) din demolarea unei case vechi (în vecinătate) și demolarea unei părți a casei pe care dorim să o renovăm. Multe materiale locale (precum țigla ceramică, lâna de oaie, baloți de paie) le vom putea procura chiar în localitate de care aparține terenul.

La „Coliba Verde” vor fi două clădiri principale ( casa noastră și casa oaspeților). Ne dorim ca ambele clădiri să fie exemple vii de case ecologie. Casa de oaspeți va fi un exemplu de „resuscitare” a unei case tradiționale care era pe cale să se dărâme iar casa noastră ar trebui să fie un exemplu de casă ecologică….așa cum vedem noi o casă adevărată : parte a familiei.