Dacă e să dai de un necaz atunci când vrei să îți construiești o ecologică, atunci primul va apărea foarte repede. Asta pentru că ai nevoie de arhitect, ai nevoie (eventual) de un consultant sau asistent pe șantier sau, (Doamne Ferește! 🙂 ) chiar de o echipă. Sunt foarte puțini sau deloc. Ești mai norocos dacă te simți pregătit să conduci tu șantierul. Adică tu comanzi, tu execuți și te ajută familia sau/și prietenii. În cazul ăsta scapi de mult stres. Aici ne-am propus să venim în ajutorul celor care totuși aleg, își propun să lucreze cu…specialiști.

Totuși, recomandarea noastră este să luați în calcul implicarea unor specialiști, chiar dacă, în construirea unei case ecologice, poate fi una dintre cele mai dificile etape. Specialiștii care te pot ajuta la construirea unei case ecologice, sunt consultantarhitectechipă și eventual un asistent pe șantier. Consultantul în domeniul construcțiilor ecologice vă poate ajuta la alegerea terenului, alegerea design-ului, alegerea materialelor si al solutiilor ecologice ideale, organizare de santier, etc. (Vezi detalii) Echipa se va ocupa cu construcția propriu zisă. Asistentul este omul care să stea cu muncitorii (de exemplu mesteri sau zilieri localnici fără experiență în domeniul construcțiilor ecologice) pe șantier și să le arate practic etapele necunoscute de aceștia. În cazul în care te simți suficient de informat și pregătit pentru a-ți construi singur (cu familia sau prietenii) casa, poți scoate din ecuație consultantul, asistentul și echipa. Astfel vei putea economisi o cantitate substanțială de bani. Dacă te poți lipsi de o anumită categorie de specialiști, recomandarea mea este să nu eviți cel puțin o discuție cu un arhitect. Un proiect, un plan bine gândit poate ajuta foarte mult la construcția unei case. Pe de altă parte sunt toate șansele ca arhitectul să scoată din mânecă câteva detalii tehnice pe care nu le-ai avut în vedere. Chiar dacă nu se predă la școli despre casele din baloți de paie, casele din lut, cordwood, hempcrete, etc., sunt deja câțiva arhitecți care, din pasiune, și-au însușit suficiente informații folositoare. Să nu uităm faptul că și Legislația în vigoare, ne obligă să avem un proiect pentru obținerea autorizției de construcție. Puteți alege dintre arhitecții menționați pe pagina „Arhitecți”.

Ne-am propus să venim în ajutorul celor care caută ajutor specializat pentru construcția propriei case astfel, pe site-ul nostru veți găsi recomandări cum ar fi :

Dacă cunoști pe cineva specializat în domeniul construcțiilor ecologice și nu se află pe listele sus menționate dar, consideri că ar trebui, te rugăm să ne anunți prin e-mail (contact@colibaverde.ro) sau pe Grupul de facebook (menționând numele, o posibilitate de contact și eventual un link cu portofoliul) și vom face tot posibilul să apară pe lista specialiștilor. Menționăm că, vom verifica cât se poate de riguros experiența persoanei recomandate. Ideal ar fi o experiență de minimum 2 ani și/sau minimum 2-3 construcții ecologice.

Dacă crezi că ar trebui să fi pe una din listele sus amintite , te rugăm să completezi formularul alăturat :

Notă : ni se pare important să adăugați un link unde, odată accesat, putem vedea rezultatul muncii voastre. Luăm în calcul faptul că, unii s-ar putea să nu fie activi în mediul online. Pentru aceștia, ne oferim să creeăm o pagină de portofoliu pe site-ul nostru (gratuit). Dacă doriți acest lucru, vă rugăm să menționați în rubrica „Descrie activitatea ta”.