Calendar

Iun
25
lun
Tabără de construcții și ecologie pentru copiii și părinți-iunie @ Coliba Verde din Ardeal
Iun 25@9:00 – Iun 30@18:00

Un eveniment dedicat părințiilor și copiilor care doresc să experimenteze viața în armonie cu natura, construcțiile ecologice, soluțiile pentru un trai fără facturi, grădinăritul ecologic, etc.

Să ne bucurăm de darurile naturii!

Dragi prieteni! În anul 2017, am lansat un eveniment inedit (cel puțin din punctul nostru de vedere) dedicat în primul rând părinților care cred în viața apropiată naturii, prietenoasă cu natura, părinților care caută să trăiască o viață sustenabilă, confortabilă chiar fără facturi. Spun părinților, pentru că la acest eveniment ne-am dorim ca ei să vină însoțiți de proprii copii (până la vârsta de 14 ani).  Considerăm că este important ca și copiii să vadă, să experimenteze acest tip de trai dar, mai mult de atât, ne dorim să-i încurajăm să meșteșugărească, să petreacă mai mult timp în natură. O parte interesantă al acestui eveniment a fost si faptul că alături de copiii care au participat, am avut un cadru didactic specializat in sistemul non -formal (Ina Curic – scoala in padure)  si o altă persoană cu ajutorul cărora am dorit să stimulăm creativitatea copiilor. Învățând din experiența anului trecut, am realizat cât de important este să existe un loc unde atât copiii cât și adulții să găsească un loc unde timp de o săptămână pot experimenta permacultura, constructiile ecologice, libertatea traiului în natură și în armonie cu mediul înconjurător. Așa că „povestea” continuă 🙂

Iată despre ce este vorba mai concret :

Tema principală al atelierului  va fi traiul ecologic, traiul sustenabil, în armonie cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară! O temă secundară ar fi construcțiile ecologice. Separat pentru părinți și separat pentru copii! Câte 4-5 ore pe zi, (orele de dinaintea prânzului) un educator specializat intr-un sistem  (Waldorf, Montesori, etc) si un mester s-ar ocupa cu copii, care ar construi mici construcții, reale, cum ar fi cușcă din lut pentru câini, hrănitori de păsări și un hotel de insecte. În acest timp, părinții ar avea parte de studii în cea ce privește construcțiile ecologice. După pauza de masă, programul este la alegere. Atât adulții cât și copiii pot alege în a continua la fel sau a avea diferite activități împreună : construcții, grădinărit, joacă sau chiar scurte excursii (organizat, cu toată grupa) prin zonă : Sovata (20 km), Salina Praid (27 km), Corund (localitate renumită pentru atelierele de olărit-35 km), Muzeul pălăriilor din paie (15 km) sau se pot vizita satele din imprejurimi, cu arhitectură tradițională, cu case de peste 100 ani. La doar 20 km este lacul de acumulare Bezid, unde se poate pescui, inota sau vâsli.

Câteva detalii despre eveniment : 
 • Organizator : Asoc. Coliba Verde
 • Perioada :

 – prima tabără  : 25-30 iunie 2017 (5 zile)

– a doua tabără : 23-28 iulie (5 zile)

– a treia tabără : 20 – 25 august (5 zile)

 • Locația : Ghindari, Mures
 • Tematica : Traiul ecologic, traiul sustenabil, în armonie cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară! O temă secundară ar fi construcțiile ecologice
 • Trainer : – pentru părinți : Németh János (specialist în domeniul construcțiilor și renovărilor cu materiale naturale)

                               – pentru copii : – vom trece în curând

 • Cazare : la corturi (personale) – primii inscriși (maxim 3 persoane – 1 adult si 2 copii sau 2 adulti si un copil) pot alege să fie cazați in casuta din lut
 • Masă : se oferă  o masă caldă pe zi, pe teren (preparat la ceaun cu grijă față de vegetarieni). Micul dejun și cina recomandăm și suntem dispuși să o gândim, preparăm și procurăm împreună.
 • Taxă de participare500 lei/adult, 200 lei/copil,  1200 lei/familie (cu maximum 3 copii). Din aceste sume se vor achita unele materiale didactice, educatorii, masa, etc. Participând la eveniment, pe lângă experiența din tabără de fapt contribuiți la scopul asociației care, nu e altceva decât să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil. ( citeste mai multe despre scopul asociației AICI). NU UITAȚI : cu „Cardul de membru” puteți economisi 20% din taxa de participare la acest eveniment dar, puteți să beneficiați și de alte facilități. Vedeți detalii AICI!
 • Contact : Nemeth Janos 

  E-mail :contact@colibaverde.ro

  Locuri disponibile : 10 (Numarul reprezinta cel al adultilor)!

  Vom reveni cu mai multe detalii pe parcurs, până la începutul lunii iunie.

Pașii necesari înscrierii :

Locuri disponibile (se ia in considerare numărul adultilor) : 9 din 10.

Numărul maxim de persoane acceptate la acest eveniment, este 10 adulți + copiii cu care vin însoțiți.  Locurile sunt limitate, iar pentru o bună organizare si seriozitate se percepe un avans de 250 de lei/persoană (adult) si este obligatoriu. Suma de 250 lei – reprezentand avansul pentru această tabără – se va vira în contul Asociației „Coliba Verde” (cont : RO59BTRLRONCRT0408125901, titular  : Asociatia „Coliba Verde”, cu mentiunea „Tabără Iunie). Avansul se va returna (sau poate fi folosit la altă tabără/atelier) doar dacă evenimentul va fi suspendat! După ce ați efectuat transferul, vă rugăm să ne trimitetți dovada plății prin e-mail, la adresa contact@colibaverde.ro. Astfel vă veți rezerva locul în tabără! Înscrierile se pot face până în data de 10 iunie (inclusiv!). 

Ca și ultim pas, vă rugăm să completați formularul de mai jos :

 

Sep
1
sâm
Totul despre casele ecologice si traiul „off grid” @ Coliba Verde din Ardeal
Sep 1@6:00 – Sep 2@10:00

Întâlnirea anuală al membrilor Asociației „Coliba Verde” având scopul de a discuta despre construcțiile ecologice și traiul „off grid”.  Eveniment GRATUIT, exclusiv pentru deținătorii de „Card de Membru” al Asociației „Coliba Verde”.

Întalnirea anuala al membrilor Asociatiei Coliba Verde

Așa cum am mai amintit, „Coliba Verde” este gândită pentru oricine crede în povestea acesteia. Pentru oricie crede în traiul sănătos, în armonie cu natura. Pentru cei care vor să construiască ecologic, să grădinărească sănătos. Asociația „Coliba Verde” am creat-o pentru a încerca să creăm un loc (fie chiar și în eter…sau online) unde să ne (re)găsim, relaxăm dar să și învățăm, să schimbăm experiențe.  Asociația are și va avea nevoie de sprijin. Credem în economia darului. Astfel, dorim să răsplătim sprijinul vostru cât putem mai bine. Printre alte beneficii al „Cardului de mebmru” , credem că cel mai important este să vă invităm alături de noi, să ne cunoaștem personal (dacă nu am avut încă ocazia) și să povestim, șă învățăm, să ne relaxăm împreună.

În această ordine de idei, în primul sfârșit de săptămână al lunii septembrie, mai exact sâmbătă și duminică (cu sosire din seara de vineri si plecare luni dimineața) vă invităm la „Întâlnirea anuală al membrilor asociației Coliba Verde”!

Iată și programul propus de noi : 

 • vineri, 31 august – sosire, cunoștință, ceaiul de seară de bun venit
 • sâmbătă, 1 septembrie  – micul dejun  –  prezentarea proiectului „Coliba Verde„  – discutii generale, întrebări, răspunsuri despre construcțiile ecologice – un invitat special din domeniul construcțiilor ecologice, – pauza de masă – mici demonstrații de diferite tehnici de construcții ecologice din lut, balți de paie – cina, foc de tabără, povesti, distractie..etc.
 • duminică, 2 septembrie – micul dejun – discuții despre traiul „off grid” (energie alternativă, probleme, soluții, etc) – pauza de masă – discuții despre grădinărit, permacultură – un invitat special cu experiență in traiul off grid – cina, foc, povesti, distractie
 • luni, 3 septembrie – mic dejun, ceai de la revedere

Ceea ce oferim noi : 

 • locul minunat pe care-l avem la dispoziție, ceaiul, prânzul din cele două zile, experiența și cunoștințele noastre + cei doi invitați.

Ceea ce este recomandat să aduceți : 

 • energie pozitivă, hrană (sau bani pentru a putea cumpăra…de la localnici) pentru micul dejun și cină, talente artistice, bagaj de cunoștințe, instrumente muzicale, cardul de membru și cort cu sac de dormit

Cazare :

   – sub cerul liber, la corturi  sau la pensiunile din zonă (în funcție de preferințe)

Înscriere :

Scrie-ne la adresa de e-mail contact@colibaverde.ro și atașează o poză cu cardul tău de membru.