Calendar

Mai
1
mar
Fii voluntar la „Coliba Verde” – iată beneficiile, condițiile @ Coliba Verde din Ardeal
Mai 1@20:00 – Noi 1@23:00
Fii voluntar la „Coliba Verde” - iată beneficiile, condițiile @ Coliba Verde din Ardeal

Fie că ești arhitect, viitor constructor de case ecologice, pasionat, sau viitor proprietar și vrei să înveți de la noi sau pur și simplu vrei să ne ajuți, porțile „Colibei” sunt deschise tuturor, în perioada 01 iunie – 15 septembrie. Tot ce aveți de făcut este să ne anunțați din timp, ca să ne organizăm, având în vedere că nu îmi doresc să fim deodată pe teren, mai mult de 10 persoane. 

Ce se întâmplă pe teren?

 • trăim în armonie cu natura, având grijă de tot ceea ce ne înconjoară. Trăim sustenabil pe cât se poate deocamdată, cu cheltuieli cât mai reduse, dar lucrăm intens la asta. Efectiv, dezvoltăm proiectul „Coliba Verde” 
 • construim, renovăm numai cu materiale și soluții naturale, locale. Având experiență mare în acest domeniu, putem să-ți transmitem multe informații teoretice și practice. Deocamdată, cea mai importantă lucrare este reabilitarea și extinderea casei de oaspeți. Ajutându-ne ca și voluntar, pe viitor vei avea prioritate la CAZARE GRATUITĂ oricând îți dorești
 • grădinărim tradițional, dar din acest an vom încerca și tehnici de permacultură : strat înălțat, strat „gaură de cheie”, plantarea direct în baloți de paie, etc
 • organizăm diferite evenimente, în principal ateliere de construcții ecologice. Poți întâlni mulți oameni speciali

Ce oferim, condiții

 • din păcate, și în acest an, cazarea este doar la cort. Daarr….din martie lucrăm la extinderea casei de oaspeți (în care locuim deocamdată și noi) și trăim cu speranța că vom avansa suficient de repede ca din vară să putem sta mai mulți în acea casă.
 • oferim masa zilnică contra unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi
 • oferim toate cunoștințele noastre din domeniul construcțiilor ecologice și experiența noastră din acest stil de viață sustenabilă,  fără facturi, în armonie cu natura.
 • posibilitatea de interactionare cu alte persoane cu experiență din domeniile sus amintite
 • ieșiri, plimbări în zonă, având în vedere că locuim într-o zonă turistică de interes național

Unde este binevenit ajutorul tău :

 • Construcții ( fundație, diferite structuri cum ar fi cob, „cu furca”, din baloți de paie, tencuit, acoperis, etc)
 • Grădinărit (săpat, mulcit, udat, plivit, etc…)
 • Bucătărie (gătit, spălat vase)

– într-o oarecare măsură, participarea la diferite etape sus amintite vor depinde

de perioada în care doriți să ne onorați cu prezența voastră

 

 

Regulile casei

 • în principiu nu este interzis nimic. Se poate fuma, se poate consuma alcool, etc. dar totul în limita bunului simț, (având în vedere că avem trei copii ). Fumatul nu este acceptat în casă, iar resturile se aruncă în locurile special amenajate
 • animale de companie acceptăm, dar nu în casă. Țineți cont că avem trei câini, de talie medie  (două femele și un mascul) care sunt liberi. În principiu sunt prietenoși și nevaccinați 😀
 • ca în orice familie, există posibilitatea să se ivească unele neînțelegeri, dar suntem siguri că prin comunicare le vom putea rezolva, înlătura cu ușurință

Înscriere :

Rugămintea noastră ar fi să completați formularul de mai jos sau să ne trimiteți un e-mail la adresa contact@colibaverde.ro cu titlul „Voluntar la Coliba Verde” in care să specificați următoarele :

 • câte persoane și câte zile ați veni
 • în ce perioadă, ce anume v-ar interesa să învățați, experimentați
 • unde ați vrea să ne ajutați mai  mult (cosntrucții, grădinărit, bucătărie)
 • datele voastre de contact
 • ce regim alimentar aveți (vegetarian, vegan, carnivor)

 

Formular de înscriere pentru programul de voluntariat la „Coliba Verde”

Vă îmbrățișăm și vă așteptăm cu drag!

Familia Németh!

PS. : Artiști, oameni cu diferite talente nu ne ocoliți! 🙂

Iul
9
lun
Învață cum poți construi o casă ecologică, ieftină! @ Coliba Verde din Ardeal
Iul 9@9:00 – Iul 13@8:00

Totul despre casele ecologice de la A la Z!

Un eveniment recomandat în mod special viitorilor beneficiari (chiar cu proiecte gata făcute), arhitecților sau oricărei persoane care dorește să-și clarifice ideile in ceea ce privește o casă ecologică adevărată!

O casă ecologică (adevărată)  este sănătoasă, protejează mediul înconjurător, este economică (ar trebui să fie ieftină atât la construcție cât și la întreținere) O casă ecologică este prietenoasă, primitoare, cu un confort climatic foarte plăcut, cu un design „croit” pe măsura celor care o vor locui. O casă ecologică este un adăpost, un spațiu care ține familia împreună.  

Deși au trecut mai bine de cinci ani de când se promovează intens si in România (in limba română) tot ceea ce înseamnă casele ecologice, credem că încă este ceață densă in această privință. La atelierul din luna iulie de la Coliba Verde dorim să “ridicăm cortina de ceață” si să vedem in detaliu ce înseamnă cu adevărat o casă ecologică. In cele 5 zile se va prezenta teoretic tot ce înseamnă casă ecologică. Se va vorbi despre fundatii, structuri tehnici de construire, solutii de termoizolare si finisare si multe altele. In principiu tot ce tine de o casă ecologică, de la A la Z, începând chiar cu alegerea terenului ideal. De asemenea, atelierul va avea si o parte practică prin care, participanții pot vedea sau încerca diferite tehnici de construire (fundatie, pereti eventual acoperiș) dar si tehnici de tencuire sau alte finisări. Organizăm acest atelier cu gândul că după cele 5 zile, veti pleca de la noi cu multe gânduri clarificate in ceea ce priveste casele ecologice dar si relaxati si reincarcati sufleteste. Asta pentru ca in timpul atelierului va vom vorbi si despre stilul de viată “off-grid” (fără facturi), in armonie cu natura. Pe de altă parte, dacă participanții vor dori, se pot organiza scurte excursii la Sovata (20 km), Salina Praid (27 km), Corund (localitate renumită pentru atelierele de olărit-35 km), Muzeul pălăriilor din paie (15 km) sau se pot vizita satele din imprejurimi, cu arhitectură tradițională, cu case de peste 100 ani. Doritorii pot achizitiona produse locale, traditionale cum ar fi cas, miere, gemuri, slănină, vin, pălincă, etc. Bineînțeles, nici de această dată, nu vor lipsi focurile de tabără și voia bună din jurul acesteia!

Câteva detalii despre eveniment : 
 • Organizator : Asoc. Coliba Verde
 • Perioada : 09-13 iulie 2018 (5 zile, L-M-Mi-J-V)
 • Locația : Ghindari, Mures
 • Tematica : Tot ce înseamnă o casă ecologică…de la A la Z
 • Trainer : Németh János (specialist în domeniul construcțiilor și renovărilor cu materiale naturale)
 • Cazare : corturi
 • Masă : se oferă  o masă caldă pe zi, pe teren (preparat la ceaun cu grijă față de vegetarieni).
 • Taxă de participare : 550 lei/persoană. Participând la eveniment, pe lângă experiența din tabără de fapt contribuiți la scopul asociației care, nu e altceva decât să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil. ( citeste mai multe despre scopul asociației AICI). NU UITAȚI : cu „Cardul de membru” puteți economisi 20% din taxa de participare la acest eveniment dar, puteți să beneficiați și de alte facilități. Vedeți detalii AICI!
 • Contact : Nemeth Janos 

  E-mail :  contact@colibaverde.ro

  Locuri disponibile : 10 (va fi actualizat după fiecare înscriere)

  În funcție de vreme, așa cum am mai amintit, programul va avea o parte teoretică și o parte practică! Pe terenul nostru construim cu mai multe tehnici, tocmai în ideea de a vă putea arăta practic sau să puteți încerca orice ceea ce vă interesează!

Pașii necesari înscrierii :

Locuri disponibile (se ia in considerare numărul adultilor) : 1 din 10.

Numărul maxim de persoane acceptate la acest eveniment, este 10 adulți. Locurile sunt limitate, iar pentru o bună organizare si seriozitate se percepe un avans de 150 de lei/persoană  si este obligatoriu. Suma de 150 lei – reprezentand avansul pentru acest atelier– se va vira în contul Asociației „Coliba Verde” (cont : RO59BTRLRONCRT0408125901, titular  : Asociatia „Coliba Verde”, cu mentiunea „Atelier Case ecologice”). Avansul se va returna (sau poate fi folosit la altă tabără/atelier) doar dacă evenimentul va fi suspendat! După ce ați efectuat transferul, vă rugăm să ne trimitetți dovada plății prin e-mail, la adresa contact@colibaverde.ro. Astfel vă veți rezerva locul la atelier! 

Ca și ultim pas, vă rugăm să completați formularul de mai jos :

Sep
1
sâm
Totul despre casele ecologice si traiul „off grid” @ Coliba Verde din Ardeal
Sep 1@6:00 – Sep 2@10:00

Întâlnirea anuală al membrilor Asociației „Coliba Verde” având scopul de a discuta despre construcțiile ecologice și traiul „off grid”.  Eveniment GRATUIT, exclusiv pentru deținătorii de „Card de Membru” al Asociației „Coliba Verde”.

Întalnirea anuala al membrilor Asociatiei Coliba Verde

Așa cum am mai amintit, „Coliba Verde” este gândită pentru oricine crede în povestea acesteia. Pentru oricie crede în traiul sănătos, în armonie cu natura. Pentru cei care vor să construiască ecologic, să grădinărească sănătos. Asociația „Coliba Verde” am creat-o pentru a încerca să creăm un loc (fie chiar și în eter…sau online) unde să ne (re)găsim, relaxăm dar să și învățăm, să schimbăm experiențe.  Asociația are și va avea nevoie de sprijin. Credem în economia darului. Astfel, dorim să răsplătim sprijinul vostru cât putem mai bine. Printre alte beneficii al „Cardului de mebmru” , credem că cel mai important este să vă invităm alături de noi, să ne cunoaștem personal (dacă nu am avut încă ocazia) și să povestim, șă învățăm, să ne relaxăm împreună.

În această ordine de idei, în primul sfârșit de săptămână al lunii septembrie, mai exact sâmbătă și duminică (cu sosire din seara de vineri si plecare luni dimineața) vă invităm la „Întâlnirea anuală al membrilor asociației Coliba Verde”!

Iată și programul propus de noi : 

 • vineri, 31 august – sosire, cunoștință, ceaiul de seară de bun venit
 • sâmbătă, 1 septembrie  – micul dejun  –  prezentarea proiectului „Coliba Verde„  – discutii generale, întrebări, răspunsuri despre construcțiile ecologice – un invitat special din domeniul construcțiilor ecologice, – pauza de masă – mici demonstrații de diferite tehnici de construcții ecologice din lut, balți de paie – cina, foc de tabără, povesti, distractie..etc.
 • duminică, 2 septembrie – micul dejun – discuții despre traiul „off grid” (energie alternativă, probleme, soluții, etc) – pauza de masă – discuții despre grădinărit, permacultură – un invitat special cu experiență in traiul off grid – cina, foc, povesti, distractie
 • luni, 3 septembrie – mic dejun, ceai de la revedere

Ceea ce oferim noi : 

 • locul minunat pe care-l avem la dispoziție, ceaiul, prânzul din cele două zile, experiența și cunoștințele noastre + cei doi invitați.

Ceea ce este recomandat să aduceți : 

 • energie pozitivă, hrană (sau bani pentru a putea cumpăra…de la localnici) pentru micul dejun și cină, talente artistice, bagaj de cunoștințe, instrumente muzicale, cardul de membru și cort cu sac de dormit

Cazare :

   – sub cerul liber, la corturi  sau la pensiunile din zonă (în funcție de preferințe)

Înscriere :

Scrie-ne la adresa de e-mail contact@colibaverde.ro și atașează o poză cu cardul tău de membru.