Tabără de construcții și ecologie pentru copiii și părinți

Când:
17 iulie 2017@9:00 – 22 iulie 2017@18:00
2017-07-17T09:00:00+03:00
2017-07-22T18:00:00+03:00
Unde:
Coliba Verde din Ardeal
Ghindari
Mures
Cost:
700 Lei
Contact:
Németh János
0752653402

Un eveniment dedicat părințiilor și copiilor care doresc să experimenteze viața în armonie cu natura, construcțiile ecologice, soluțiile pentru un trai fără facturi, grădinăritul ecologic, etc.

Să ne bucurăm de darurile naturii!

Dragi prieteni! Începând din anul 2017, lansăm un eveniment inedit (cel puțin din punctul nostru de vedere) dedicat în primul rând părinților care cred în viața apropiată naturii, prietenoasă cu natura, părinților care caută să trăiască o viață sustenabilă, confortabilă chiar fără facturi. Spun părinților, pentru că la acest eveniment ne dorim ca ei să vină însoțiți de proprii copii (până la vârsta de 14 ani).  Considerăm că este important ca și copiii să vadă, să experimenteze acest tip de trai dar, mai mult de atât, ne dorim să-i încurajăm să meșteșugărească, să petreacă mai mult timp în natură. O parte interesantă al acestui eveniment poate fi si faptul că alături de copiii care vor participa, vom avea un cadru didactic specializat in sistemul Waldorf  si o altă persoană cu ajutorul căruia dorim să stimulăm creativitatea copiilor. Alături de copii și NU cu copiii, deoarece este importantă libertatea de mișcare și exprimare al acestora, așa că, nu dorim să folosim termenul „supraveghetor” :).

Iată despre ce este vorba mai concret :

Tema principală al atelierului  va fi traiul ecologic, traiul sustenabil, în armonie cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară! O temă secundară ar fi construcțiile ecologice. Separat pentru părinți și separat pentru copii! Câte 4-5 ore pe zi, (orele de dinaintea prânzului) un educator specializat in sistemul Waldorf si un mester s-ar ocupa cu copiii, care ar construi mici construcții, reale, cum ar fi cușcă din lut pentru câini, hrănitori de păsări și un hotel de insecte. În acest timp, părinții ar avea parte de studii în cea ce privește construcțiile ecologice. După pauza de masă, programul este la alegere. Atât adulții cât și copiii pot alege în a continua la fel sau a avea diferite activități împreună : construcții, grădinărit, joacă sau chiar scurte excursii (organizat, cu toată grupa) prin zonă : Sovata (20 km), Salina Praid (27 km), Corund (localitate renumită pentru atelierele de olărit-35 km), Muzeul pălăriilor din paie (15 km) sau se pot vizita satele din imprejurimi, cu arhitectură tradițională, cu case de peste 100 ani. La doar 20 km este lacul de acumulare Bezid, unde se poate pescui, inota sau vâsli.

ATENTIE! Pentru acest eveniment căutăm doi voluntari! Detalii AICI!

Câteva detalii despre eveniment : 
 • Organizator : Asoc. Coliba Verde
 • Perioada : 17-22 iulie 2017 (6 zile, L-M-Mi-J-V-S)
 • Locația : Ghindari, Mures
 • Tematica : Traiul ecologic, traiul sustenabil, în armonie cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară! O temă secundară ar fi construcțiile ecologice
 • Trainer : – pentru părinți : Németh János (specialist în domeniul construcțiilor și renovărilor cu materiale naturale)

                               – pentru copii : – vom trece în curând

 • Cazare : la corturi (personale)
 • Masă : se oferă  o masă caldă pe zi, pe teren (preparat la ceaun cu grijă față de vegetarieni). Micul dejun și cina recomandăm și suntem dispuși să o gândim, preparăm și procurăm împreună.
 • Taxă de participare500 lei/adult, 200 lei/copil,  1200 lei/familie (indiferent de numarul copiilor). Din aceste sume se vor achita unele materiale didactice, educatorii, masa, etc.
 • Contact : Nemeth Janos 

  E-mail :colibaverdedinardeal@gmail.com

  Locuri disponibile : 2 (Numarul reprezinta cel al adultilor)!

Înscriere : 

Numărul maxim de persoane acceptate la acest eveniment, este 10+10 adulți + copiii cu care vin însoțiți (ps : datorita numarului mare de solicitari, locurile au fost dublate)! Locurile sunt limitate, iar pentru o bună organizare si seriozitate se percepe un avans de 50 de lei/persoană (adult) si este obligatoriu. După ce veti completa formularul de mai jos, veti primi un e-mail de confirmare, numarul de cont si vom raspunde la eventualele intrebari trecute la rubrica ”Comentariu” din formularul de mai jos.

Înscrierile se pot face până în data de 07 iulie (inclusiv!)

Vă rugăm să completați formularul de mai jos : 

Lasă un răspuns

Connect with:Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *