Coliba Verde/ mai 23, 2020/ / 0 comments

Cand:
7 august 2020@9:00 – 9 august 2020@17:00
2020-08-07T09:00:00+03:00
2020-08-09T17:00:00+03:00
Unde:
Coliba Verde
Ghindari
Mures
Cost:
Gratuit
Contact:
Nemeth Janos
0752653402 / 0729314431
Întâlnirea anuală a "Off-Grid"-erilor. @ Coliba Verde

Înainte de toate, pe scurt, “off-grid” – er , in acest caz, se referă la persoane care trăiesc (sau tiind sa trăiască) în armonie cu natura, autosustenabili, fără (sau cu puține) facturi, simplu, minimalist. Dacă te identifici cu cel puțin o parte din descrierea de mai sus , invitația este și pentru tine.

Comunitatea “Off-Grid” – erilor este in creștere. Grupul virtual are deja mulți membri care, au adoptat, într-o oarecare măsură stilul de viață sus menționat. Unii deja ne cunoaștem personal. Credem că este momentul sa ne întâlnim în realitate, cât mai mulți, să ne revedem, să ne cunoaștem, să facem schimb de experiență, să învățăm unii de la alții, să ne bucuram, să ne relaxăm. Asa că, dacă simți că locul tău este printre noi, citește detaliile de mai jos și completează formularul dacă dorești să participi. 

 • Locație : – „Coliba Verde”, Ghindari 532, judetul Mureș (proprietate privată, un hectar, la 3 km de prima localitate, poiană in pădure)
 • Data :  între Vineri, 7 august, ora 09.00 și Duminică, 8 august, ora 17.00 (se poate sosi de joi, 6 august, după masa -seara pentru campare, acomodare)
 • Scop : intalnire, socializare, relaxare, ajutor reciproc, etc. (un scop esential ar fi repetarea acestui eveniment an de an, intodeauna la alta locatie, astfel, prin prezenta noastră ajutând fiecare proiect in parte). Produse naturale, artizanale, handmade, etc pot fi aduse și valorificate. De asemenea, orice invenție, inovație care ar putea fi de folos in traiul off grid poate fi expus sau valorificat.
 • Teme (de discuții) abordate, recomandate : ecologie, off grid, minimalism, homeschooling, constructii ecologice, permacultura, etc…
 • Activitati (recomandate) : la liberă alegere dintre activitățile în desfășurare (gătit, joacă cu copiii, adunat lemne pentru focul de tabărăr, etc…eventual un minim ajutor în gospodărie dacă este nevoie)
 • Taxă de participare : Nu există. Orice fel de donație este binevenită.
 • Cazare : cort, conditii de campare. (e nevoie să vă aduceți). 
 • Dotări : teren 1 ha + poienile si pădurile din imediata apropiere, părău pe marginea terenului, fântână cu apă potabilă, bucătărie de vară (dotat cu tot ce este necesar, inclusiv cuptor de lut), sală de mese pentru aproximativ 50 persoane (chiar si pe vreme ploioasa se poate sta sub acoperis), curent electric (de la panouri fotovoltaice-se consumă responsabil), 2 toalete compost, 2 dusuri dotate cu spirală din teava neagra pentru incalzirea apei (in caz de zi insorita)
 • Număr participanți : 30 adulți ( + copiii) . Vor fi două liste. Una pentru cei inscrisi si o lista de asteptare in cazul in care se vor umple locurile. Daca din cei inscrisi renunta cineva, poate veni cel de pe lista de asteptare. Bineinteles, regula adoptată este „primul venit, primul servit”. Dacă, se intamplă ca, numărul celor care doresc să participe să fie semnificativ mai mare decât cel anunțat, vom căuta soluții să putem primii mai multe persoane. Am prefera să nu aduceți CÂINI dar, dacă nu aveți altă soluție și vă doriți neapărat să participați, menționați în comentariu la completarea formularului și căutăm soluții…
 • Masa : cele 3 prânzuri vor fi gătite la ceaun. În comun, atât prepararea cât și cele necesare. Astfel, recomandăm 2 variante : 1. ne înțelegem la un posibil meniu și fiecare aduce ce are, de acasă. 2.ne intelegem la un posibil meniu, noi (gazda) cumpărăm cele necesare si apoi se imparte suma cheltuită la numarul de participanti. Ne-am gandit să propunem (in formularul de inscriere) o lista de meniuri din care să aleaga fiecare, trei meniuri/mâncăruri care-i sunt pe plac. Primele 3 (cele mai) alese să fie cele 3 gătite la eveniment. Pentru micul dejun si cină recomandăm ca fiecare să-și aducă ce dorește. Magazinele din comună sunt bine dotate. Putem să și improvizăm, de exemplu pizza la cuptor.
 • Relaxare : câteva locuri pentru hamace sunt, muzica ar fi preferabil să răsune din instrumente naturale, talente artistice să aduceți cu voi. Sedinte de yoga, etc sunt binevenite….Invitați la rândul vostru artiști care ar dori și ar putea să ne încânte pe durata celor 3 zile.
 • Înscriere : completează formularul de mai jos. Vei primi un răspuns de confirmare și imediat vei fi trecut(ă) pe lista participanților. Dacă se vor umple cele 30 locuri disponibile pentru adulți, vei fi trecut(ă) pe o listă de așteptare și vei fi notificat(ă) despre acest aspect. Înscrierile se fac până la data de 15 iulie.

Share this Post

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.