Atelier practic și teoretic de construcții ecologice

Când:
16 septembrie 2018@18:00 – 21 septembrie 2018@3:00
2018-09-16T18:00:00+03:00
2018-09-21T03:00:00+03:00
Unde:
Coliba Verde din Ardeal
Ghindari
Mures
Cost:
550
Contact:
Németh János
+40729314431

Totul despre casele ecologice de la A la Z!

Un eveniment recomandat în mod special viitorilor beneficiari (chiar cu proiecte gata făcute), arhitecților sau oricărei persoane care dorește să-și clarifice ideile in ceea ce privește o casă ecologică adevărată!

O casă ecologică (adevărată)  este sănătoasă, protejează mediul înconjurător, este economică (ar trebui să fie ieftină atât la construcție cât și la întreținere) O casă ecologică este prietenoasă, primitoare, cu un confort climatic foarte plăcut, cu un design „croit” pe măsura celor care o vor locui. O casă ecologică este un adăpost, un spațiu care ține familia împreună.  

Deși au trecut mai bine de cinci ani de când se promovează intens si in România (in limba română) tot ceea ce înseamnă casele ecologice, credem că, încă este ceață densă in această privință. La acest atelier ne-am propus să punem mult accent pe partea practică dar, luni și în fiecare după masă/ seară să povestim despre tot ce înseamnă o casă ecologică. . In cele 5 zile se va prezenta teoretic tot ce înseamnă casă ecologică. Se va vorbi despre fundatii, structuri tehnici de construire, solutii de termoizolare si finisare si multe altele. In principiu tot ce tine de o casă ecologică, de la A la Z, începând chiar cu alegerea terenului ideal. De asemenea, atelierul va avea si o parte practică prin care participanții pot vedea sau încerca diferite tehnici de construire  dar si tehnici de tencuire sau alte finisări. Organizăm acest atelier cu gândul că, după cele 5 zile, veti pleca de la noi cu multe  răspunsuri clarificate in ceea ce priveste casele ecologice dar si relaxati si reincarcati sufleteste. Asta pentru ca in timpul atelierului va vom vorbi si despre stilul de viată “off-grid” (fără facturi), in armonie cu natura, ba chiar, puteți să vă și implicați dacă doriți.

Pe de altă parte, dacă participanții vor dori, se pot organiza scurte excursii la Sovata (20 km), Salina Praid (27 km), Corund (localitate renumită pentru atelierele de olărit-35 km), Muzeul pălăriilor din paie (15 km) sau se pot vizita satele din imprejurimi, cu arhitectură tradițională, cu case de peste 100 ani. Doritorii pot achizitiona produse locale, traditionale cum ar fi cas, miere, gemuri, slănină, vin, pălincă, etc. Bineînțeles, nici de această dată, nu vor lipsi focurile de tabără și voia bună din jurul acesteia!

Câteva detalii despre eveniment : 
 • Organizator : Asoc. Coliba Verde
 • Perioada : 17-21 septembrie 2018 (5 zile, L-M-Mi-J-V)
 • Locația : Ghindari, Mures
 • Tematica : Tot ce înseamnă o casă ecologică…de la A la Z
 • Traineri :-  Németh János (specialist în domeniul construcțiilor și renovărilor cu materiale naturale)
 • Programul evenimentului : – recomandăm sosirea încă de duminică pentru acomodare și a nu pierde luni dimineața partea de introducere. Luni, după micul dejun, ne vom cunoaște și vom face o introducere în domeniul construcțiilor ecologice. După prânz vom vorbi generalități despre tot ceea ce înseamnă o  casă ecologică (tehnici, materiale, soluții). Începând de marți vom trece la partea practică în cadrul căreia ne-am propus să experimentam mai multe tehnici : cordwood, cob, saci umpluți cu pământ, tencuieli, etc. si acoperiș verde. După mesele și serile vor fi dedicate discuțiilor, întrebărilor, relaxării și a bunei dispoziții.
 • Cazare : la corturi (altitudinea la care locuim este de 420 m fata de nivelul marii) . Pentru cei care consideră că le-ar fi incomod la cort, putem să le recomandăm pensiunile din jur (de exemplu Pensiunea Gerendas ) cu mentiunea ca va trebui sa va asumati costurile de cazare la pensiuni sau case de oaspeti.
 • Masă : se oferă  o masă caldă pe zi, pe teren (preparat la ceaun, cu grijă față de vegetarieni). Pentru procurarea hranei (mic dejun sau/si cine) avem magazine bine dotate in comuna si produse locale, traditionale (zacusca, cas, oua, lapte, miere, etc) in satul vecin. 
 •  
 • Taxă de participare : 550 lei/persoană. Participând la eveniment, pe lângă experiența din tabără de fapt contribuiți la scopul asociației care, nu e altceva decât să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil. ( citeste mai multe despre scopul asociației AICI). 
 • Contact : Nemeth Janos 

  E-mail :  contact@colibaverde.ro

  Numărul participantilor  : maxim 15

  În funcție de vreme, așa cum am mai amintit, programul va avea o parte teoretică și o parte practică! Pe terenul nostru construim cu mai multe tehnici, tocmai în ideea de a vă putea arăta practic sau să puteți încerca orice ceea ce vă interesează!

Pașii necesari înscrierii :

Locuri disponibile  : 11.

Numărul maxim de persoane acceptate la acest eveniment, este 15 adulți. Locurile sunt limitate, iar pentru o bună organizare si seriozitate se percepe un avans de 150 de lei/persoană  si este obligatoriu.

Pasul 1 > Suma de 150 lei – reprezentand avansul pentru acest atelier– se va vira în contul Asociației „Coliba Verde” (cont : RO59BTRLRONCRT0408125901, titular  : Asociatia „Coliba Verde”, cu mentiunea „Atelier Case ecologice”). Avansul se va returna (sau poate fi folosit la altă tabără/atelier) doar dacă evenimentul va fi suspendat! 

Pasul 2 > După ce ați efectuat transferul, vă rugăm să ne trimitetți dovada plății prin e-mail, la adresa contact@colibaverde.ro. Astfel vă veți rezerva locul la atelier! 

Ca și ultim pas, vă rugăm să completați formularul de mai jos : 

* zona marcata cu steluta este introdusa in ideea de a veni in ajutorul celor care doresc sa imparta mijlocul de transport

Lasă un răspuns

Connect with:
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.