Evenimentele anului 2019 la Coliba Verde

În ceea ce privește viitoarele evenimente organizate la „Coliba Verde”, vom pune mult mai mult accent pe detaliile tehnice.  Atelierele vor fi mai dinamice, cu multe exemple concrete, practice și cu mai mulți invitați cu experiență.

Știm că, atât casa, cât și drumul acesta pe care l-am ales noi, acest nou stil de viață, sunt lucruri la care aspiră din ce în mai multă lume și pentru care este nevoie de o oarecare experiență, dar mai ales curaj, sau hai să-i zicem nebunie (dar o nebunie frumoasă). Știm că experiența noastră (fie pozitivă sau negativă) poate fi un exemplu pentru cei care vin din urmă și noi am vrea să-i încurajăm pe aceștia, să-i ajutăm. Pe de altă parte,
participând la evenimentele noastre de fapt, contribui la efortul nostru și la scopul asociației care, nu e altceva decât să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și al unui trai sustenabil. De asta am decis că vom deschide „porțile” proiectului nostru și vom primi pe oricine interesat de desfășurarea acestuia. Fie că vorbim de seminarii, ateliere sau voluntariat.

Coliba Verde – listă activități, etape interesante la care puteți să ajutați sau să învățați în anul 2019

Așa cum am amintit mai sus, la viitoarele evenimente organizate la „Coliba Verde”, vom pune mult mai mult accent pe detaliile tehnice. Atelierele vor fi mai dinamice, cu mai multe exemple concrete, practice și cu mai mulți invitați cu experiență. Asta pentru că la Coliba Verde dar, și pe lângă noi, se întâmplă lucruri. Avem deja 3 ani de experiență aici, atât în domeniul construcțiilor ecologice cât și în domeniul grădinăritului. La fel, am învățat și am acumulat experiență și în ceea ce priveste diferite soluții alternative care ne ajută în dorința noastră de a trăi cât mai responsabil cu tot ceea ce ne înconjoară, spre un trai minimalist, autosustenabil. Și nu în ultimul rând, avem vecini care au aceleași vise, străduințe : Szilvi și Attila și-au construit deja o căsuță din baloți de paie, respectiv Tudor care din 2018 locuiește în căsuța noastră rotundă (care, a fost terminată chiar de el) , iar din primăvara viitoare se apucă de propria căsuță, la mai puțin de 500 metri de Coliba Verde. (Despre Tudor – bucureșteanul care a părăsit capitala pentru un trai minimalist- vom publica în curând un articol)

IMPORTANT! Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, dacă achiziționați un card de membru, aveți prioritate la înscriere, puteți beneficia de 20% reducere, acces gratuit la biblioteca cărților ecologice dar și alte beneficii! Citește mai multe despre „Cardul de membru”!

În anul 2019, temele, subiectele principale ale atelierelor vor fi despre casele din pământ, în special „cob”-ul (împreuna cu Arh. Ileana Mavrodin) dar, pregătim un atelier special pe tehnica „saci umpluți cu pământ”, sobe (cu masă termică și soba rachetă) și cuptoare (împreună cu sobarii Lázár Attila și László Robert), acoperiș verde. Vom acorda 5 zile și pentru casele din baloți de paie și vom pune accent pe structurile tip „scară” și „GREB” dar, vom avea un atelier special pe construcții ecologice din materiale și soluții naturale locale, combinat cu tot ce înseamnă traiul minimalist, în armonie cu natura bineînțeles „off the grid”! Și toate astea cu multă, multă practică! Sunt temele principale dar, asa cum v-am obisnuit deja, informații sunt multe și ne vom stradui să transmitem cât mai mult din cunostintele noastre si ale celor pe care ii invitam. Vom incerca sa colorăm atelierele noastre cu programe artistice dar la fel ca si până acum avem și posibilități de recreere la lacul din apropiere și multele obiective turistice care sunt în apropierea noastră.

Cu speranța că vei găsi ceva pe placul tău, te invităm să accesezi „Calendarul Evenimentelor” și trăim cu speranța că ne vom vedea și vom petrece împreună câteva zile practice, utile dar și relaxante!

Pe lângă toate astea nu uita că odată ce „ne-ai călcat pragul” – fie participant la atelier, fie voluntar – poți să te și relaxezi în și cu natura care ne înconjoară sau citind o carte din biblioteca ecologică de la „Coliba Verde”!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Connect with:

I accept the terms and conditions.